Ο Γιάννης Ματζουράκης θα είναι ο νέος προπονητής στον Παναιτωλικό. Αναμένεται την Τετάρτη το απόγευμα στο Αγρίνιο για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Βιογραφικό

Ο προπονητής  Γιάννης Ματζουράκης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο στις 6 Ιουνίου του 1949.

Ως ποδοσφαιριστής, τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Ρουμανία, αγωνίστηκε στην θέση του επιθετικού στην “Κλουζ” και τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Στην Ελλάδα έπαιξε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και της Λάρισας ενώ αγωνίστηκε και με την εθνική ενόπλων στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1972 αλλά δεν μετείχε στην τελική φάση.

Το 1969 υπήρξε διεθνής με την εθνική ελπίδων της Ρουμανίας. Το 1972 αγωνίστηκε με την εθνική ενόπλων της Ελλάδας στην προκριματική φάση για τοπαγκόσμιο κύπελλο ενόπλων αλλά δεν μετείχε στην τελική φάση. Υπήρξε επίσης μέλος της εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο. Την περίοδο 1975-76 βρέθηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Τεράσα χωρίς όμως να πραγματοποιήσει καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον ΑΟ Χαλκίδας το καλοκαίρι του 1982 ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν βοηθός του Αντώνη Γεωργιάδη στην Λάρισα. Την περίοδο του 1982-83 ο Α.Ο. Χαλκίδα διετέλεσε στη Β΄ Εθνική και την επόμενη χρονιά έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική με το Αιγάλεω.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και τα μέσα του ’90 βρισκόταν στην Κύπρο, στην τεχνική ηγεσία της Πάφου, του Πεζοπορικού και του ΑΠΟΕΛ.

Έχει περάσει από τους πάγκους της Νάουσας και του Πιερικού. Από το 1996 έως το 1999 βρέθηκε στον πάγκο της Ξάνθης, με την οποία γνώρισε πολλές επιτυχίες.

Το 2000 βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και κατόπιν επέστρεψε στην Κύπρο και στους πάγκους της Ανόρθωσης και την Α.Ε. Λεμεσού.

Την περίοδο 2007-08 εργάσθηκε στην ομάδα της Βέροιας, ενώ την περίοδο 2008-09 εργάσθηκε μετακόμισε στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ. Το 2011 βρέθηκε στον Α.Ο. Καβάλας, αντικαθιστώντας τον Χένρικ Κάσπερτσακ.

Στις 5 Μαρτίου 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καλλονής που αγωνιζόταν στη Football League διατηρώντας στο τεχνικό επιτελείο τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα που είχε ξεκινήσει ως πρώτος προπονητής στην αρχή της περιόδου. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει στα ίδια αποδυτήρια τόσο στην Ξάνθη, όσο και στον Ολυμπιακό όταν ακόμη αγωνιζόταν ο Βραζιλιάνος. Τον Ιούνιο του 2013 επέστρεψε στην Καλλονή Λέσβου στη θέση του Μπάμπη Τεννέ, θέση από την οποία απομακρύνθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου 2015, ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τον Εργοτέλη,[όμως η παραμονή του στην κρητική ομάδα υπήρξε βραχύβια, καθώς 13 ημέρες αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή η παραίτησή του.