Ο ΑΟ Αγρινίου ήταν η πρώτη ομάδα που έβαλε φρένο στο αήττητο σερί του Αίολου Αστακού, το οποίο τερμάτισε στο 25-0, σε ένα επίτευγμα που θα μείνει ιστορικό, καθώς η διαφορά της ομάδας του Μιχάλη Κουταλιανού από τις υπόλοιπες του ομίλου είναι τεράστια. Ωστόσο το 75-73 της Κυριακής (24/4) πιστώνεται στον Χρήστο Μυριούνη, ο οποίος αποφάσισε το καλοκαίρι να αφήσει μια σίγουρη δουλειά στην Αυλίδα, και να αναλάβει το Αγρίνιο, το οποίο βρέθηκε αίφνης στην Β’ Εθνική, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε να πετύχει, κάτι που όσοι τον γνωρίζουν, έχουν καταλάβει την φλόγα που καίει μέσα του για την προπονητική.

Το Αγρίνιο διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρας στις Εθνικές κατηγορίες (12/13) και αν υπολογίσουμε την διπλή νίκη με το Στρατώνι (13/14), έχει σώσει την παρτίδα με άνεση, και έχει βρει στο πρόσωπο του Μυριούνη τον άνθρωπο που τις δίνει έμπνευση.

Ο Μυριούνης μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι αυτή η νίκη ίσως αποτελεί την μεγαλύτερη Αγρινιώτικης ομάδας σε εθνική κατηγορία:

«Μπήκαμε με πολύ πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο μα μοναδικό σκοπό να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα γιατί μόνο μέσα από την άμυνα θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα όπως είναι ο Αστακός. Και έτσι έγινε αφού στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε μόνο 22 πόντους!!! Αυτό ήταν το κλειδί η άμυνα μας! Προσπάθησα όλη την εβδομάδα να έχω χαλαρή την ομάδα δεν πίεσα καθόλου τα παιδιά και το μόνο που τόνιζα στις προπονήσεις είναι πως πρέπει να παίξουμε με πάθος και να ευχαριστήθουν αυτό το ματς απέναντι στον αήττητο Αίολο! Έτσι μπήκαμε πολύ παθιασμένοι πολύ πειθαρχημένοι επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και με την βοήθεια του φανταστικού κόσμου μας που γέμισε το κλειστό φτάσαμε σε μία τεράστια νίκη ίσως την μεγαλύτερη νίκη Αγρινιώτικης ομάδας σε εθνική κατηγορία!»

www.basketblog.gr