Πατά στα πόδια του ο 25χρονος άσος των «καναρινιών», που μιλά με συνέντευξή του στο a-sports.gr για τη αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας του Αγρινίου

Το πρώτο δείγμα είναι άκρως θετικό… Μετά από πέντε ματς στη Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία και το εντυπωσιακό 4-0 επί της Κέρκυρας ήταν απλώς η επιβεβαίωση για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Με αυτή την αφορμή το a-sports.gr επικοινώνησε με έναν από τους παίκτες των «καναρινιών» που πήγε το καλοκαίρι στο Αγρίνιο και φαίνεται πως μπήκε αμέσως στο κλίμα, αφού έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Ο λόγος για τον Τάσο Τσοκάνη, έναν ποδοσφαιριστή που στον αρχικό προγραμματισμό αποκτήθηκε για να είναι πίσω από τον Λουίς Ρότσα, αλλά αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιάννη Ματζουράκη και ανταποκρίνεται πολύ καλά σε μία θέση που έμαθε να παίζει κυρίως τα τελευταία χρόνια.

Ο 25χρονος μεσοαμυντικός παρουσιάστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με όσα έχει βρει στη νέα του ομάδα, στάθηκε στην αγάπη που έχει ο κόσμος για εκείνη, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του Παναιτωλικού για τη φετινή σεζόν.

– Η νίκη με την Κέρκυρα ήρθε τόσο εύκολα όσο φάνηκε;

«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι πιο δύσκολο. Ευτυχώς, όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ήρθε μία πολύτιμη νίκη για την ομάδα μας. Δείξαμε χαρακτήρα και αυτό μας έφερε το θετικό αποτέλεσμα».

– Θεωρείς πως το κλειδί ήταν τα δύο γρήγορα γκολ;

«Φυσικά όταν παίρνεις προβάδισμα τόσο γρήγορα και ειδικά προβάδισμα δύο τερμάτων όλα γίνονται πιο εύκολα στην πορεία. Το καλό είναι ότι δεν συμβιβαστήκαμε σε αυτά τα γκολ μόνο και συνεχίσαμε να δημιουργούμε φάσεις. Ωστόσο, και η αντίπαλη ομάδα παρόλο που δέχτηκε τα δύο πρώτα τέρματα έδειξε ζήλο και προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική».

– Ήταν το πρώτο ματς που έπρεπε να έχετε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τα πήγατε εξαιρετικά. Πριν τη σέντρα το βλέπατε ως ένα τεστ;

«Το κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Σίγουρα με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό τα παιχνίδια είναι πιο ιδιαίτερα. Από εκεί και πέρα, σε κάθε αγώνα ανεξαρτήτως αντιπάλου προσπαθούμε πάντα να δίνουμε το κάτι παραπάνω για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

– Δεχτήκατε μόλις 1-2 φάσεις από την Κέρκυρα και κρατήσατε το μηδέν για τέταρτο σερί ματς. Μπορεί να έχετε αρκετά νέα πρόσωπα και η άμυνά σας να έχει αλλάξει κατά τα δύο τέταρτα, αλλά δείχνετε αρκετά δεμένοι…

«Το να κρατάς το μηδέν στην εστία σου για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι είναι πολύ ενθαρρυντικό. Στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ σε όλα τα σημεία και αυτό έχει βοηθήσει ώστε να έχουμε μεταξύ μας ομοιογένεια και καλή συνεργασία».

– Νιώθεις ότι έχετε βελτιωθεί αισθητά μετά το ματς στην Τούμπα; Γιατί σ’ εκείνο το ματς ακόμη και ο Ματζουράκης είχε παραδεχτεί πως το τελικό 2-1 ήταν πλασματικό.

«Σίγουρα ήταν μία κακή αρχή. Ήταν το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι και θέλαμε να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί, κάτι που δυστυχώς δεν μας βγήκε. Ωστόσο, στα επόμενα παιχνίδια υπάρχει δεδομένα μία πολύ μεγάλη βελτίωση και αυτό αποτυπώνεται κυρίως στο ότι δεν δεχόμαστε γκολ».

1545137– Έχετε κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Παναιτωλικού. Πήρατε επίσης διπλό για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δεν μπορεί να είναι τυχαία αυτά, σωστά;

«Εννοείται αυτό… Το θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα ήταν σπουδαίο. Αυτή η νίκη επί του Ατρόμητου μας έδωσε ψυχολογία στην ομάδα και κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι. Σίγουρα δεν είναι τυχαία όσα ανέφερες. Από εκεί και πέρα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο δουλεύουμε στις προπονήσεις».

– Ο φετινός στόχος ποιος είναι, η όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η παραμονή ή η ομάδα κοιτά και ψηλότερα;

«Ως πρωταρχικό στόχο έχουμε δεδομένα την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα την καλύτερη δυνατή θέση. Όσο πιο ψηλά πάει η ομάδα, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους, αλλά η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

– Ας πάμε και σ’ εσένα. Πώς προέκυψε το φλερτ με τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι και πώς πείστηκες να πας εκεί;

«Ο Παναιτωλικός είναι ένα υγιές σωματείο που αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους. Είναι μία ομάδα με δυναμική και όταν έδειξαν το ενδιαφέρον τους δεν δίστασα να απαντήσω θετικά. Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Παναιτωλικού και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

– Έχεις πλέον αρκετές παραστάσεις από Σούπερ Λιγκ με γεμάτες σεζόν. Πώς βλέπεις τα πράγματα στο Αγρίνιο; Είναι όπως τα περίμενες;

«Το κλίμα στην ομάδα είναι καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα. Με βοήθησαν όλοι ώστε να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Πλέον όλοι μαζί έχουμε γίνει μία οικογένεια με κοινό σκοπό το καλό της ομάδας».

– Ήσουν και πριν σε άλλη μία ομάδα επαρχιακή που λειτουργούσε εξαιρετικά, τον Αστέρα. Ωστόσο, νιώθεις στον Παναιτωλικό τον κόσμο να σας αγκαλιάζει περισσότερο; Πώς το ζεις στην πόλη;

«Ο κόσμος εκδηλώνει την αγάπη του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Είναι ό,τι καλύτερο και σου δίνει δύναμη για μία πιο καλή συνέχεια. Την αγάπη του κόσμου, όμως, θέλω να την εισπράττουμε και εντός του γηπέδου. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι μας ο κόσμος να είναι παρών και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

– Φέτος σε βλέπουμε αριστερό μπακ, μία θέση στην οποία σταδιακά καθιερώνεσαι τα τελευταία χρόνια. Σε βολεύει περισσότερο;

«Η αλήθεια είναι πως η αρχική μου θέση δεν είναι αριστερό μπακ, αλλά αυτό προέκυψε στη συνέχεια. Έχω αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις στις προηγούμενες ομάδες μου, αλλά τώρα έχω καθιερωθεί σε αυτή τη θέση και η ομάδα μου με χρειάζεται εδώ. Εγώ είμαι διατεθειμένος να παίξω όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου προσπαθώντας να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ».

– Παίξατε με τους δύο από τους τέσσερις μεγάλους, θα έχεις φαντάζομαι μία εικόνα και από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η πρώτη εικόνα που έχεις σχηματίσει γι’ αυτούς;

«Φέτος οι τέσσερις μεγάλες ομάδες είναι ακόμα πιο δυνατές σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Ενισχύθηκαν με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εκτιμώ πως το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

– Τέλος, ένα συνολικό σχόλιο για το πρωτάθλημα και αν υπάρχει κάτι που προς το παρόν που θεωρείς ότι είναι άξιο σχολιασμού.

«Ίσως κάτι το οποίο επηρέασε αρνητικά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι η καθυστέρηση στην έναρξή του. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες πήγαν πίσω και ίσως αυτή η αναμονή να μην ήταν ό,τι καλύτερο. Παρόλα αυτά από την αρχή το πρωτάθλημα δείχνει πως έχει ενδιαφέρον και έτσι αναμένεται να συνεχίσει».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ