Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ Ανδρών η Προοδευτική .

Στην Άρτα η ομάδα του Παναγιώτη Συράκου έδειξε πολύ καλά στοιχεία και έφτασε σε μια άνετη νίκη με αντίπαλο τον Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ.

Το ματς ξεκίνησε νωθρά με του παίκτες της Προοδευτικής  να χάνουν πολλές τελικές προσπάθειες αλλά σταθερά να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να έχουν συνεχώς το προβάδισμα στο σκόρ. Με κύριο εκφραστή τον Δήμου ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 11 γκόλ τα περισσότερα με αιφνιδιασμό, αλλά και όλους τους παίκτες με συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση χτίστηκε μια διαφορά ασφαλείας και το ημίχρονο έκλεισε με σκόρ 6-15.
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Άρτας να αντεπιτίθεται και εκμεταλλευόμενη την χαλάρωση στην άμυνα της Προοδευτικής  κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά αφού στο 40′ μείωσε σε 11-16. Όμως κάπου εκεί οι παίκτες της Προοδευτικής αφυπνίστηκαν και διορθώνοντας τις αδυναμίες στην άμυνα αλλά και τελειώνοντας της φάσεις στην αντίπαλη εστία έχτισε πάλι διαφορά ασφαλείας αφού στο 50′ το σκόρ ήταν 13-24, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναγιώτη Συράκο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλα τα ταλαντούχα παιδιά της Προοδευτικής  που άρπαξαν την ευκαιρία και έδειξαν χαρακτήρα σκοράροντας και παίζοντας καλή άμυνα. Το τελικό 18-28 βρήκε τους παίκτες της Προοδευτικής ευχαριστημένους, βλέποντας ότι μέσα από τη προπόνηση έρχονται και τα αποτελέσματα.


Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κκ ; Καραπάνος και Αβράμης.


Επόμενη αναμέτρηση για την Προοδευτική είναι τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ώρα 16:00 με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Φλώρινας.


Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ : Πετανίτης Π., Λάκκας Κ(3), Γιαννάκης Α., Βαρέλης Μ., Γαρίδας Α., Καραντζιάς Κ., Μπέκας Ν., Μακρής Σ.(5), Νασιούλης Α., Μηλιώνης Λ., Γιαμούρης Ν., Μακρής Δ., Δεληκούρας Δ.(7), Μακρής Κ.(3)


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Συράκος Παναγιώτης) : Λιόκαυτος Κ.(2), Τσακανίκας Β., Τσάμης Φ.(2), Αποστολόπουλος Κ.(1), Δήμου Χ.(11), Σιδέρης Κ., Αλεξόπουλος Ε., Αναστασόπουλος Δ., Μαυρέλης Χ., Παπανίκος Δ.(5), Ράϊκος Σπ., Φωτόπουλος Λ., Γιαννιώτης Δ.(5), Χαϊμάνης Κ.(1), Ράϊκος Κ., Συράκος Λ.(1).