Απίστευτη αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία. Αεροπλάνο με προορισμό το Μεντεγίν και 81 επιβαίνοντες συνετρίβη. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και η αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε, που πήγαινε να αγωνιστεί για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Το αεροσκάφος μετέφερε τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε από τη Βραζιλία, που θα έπαιζε κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Το αεροδρόμιο Rio Negro στην Κολομβία, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως “αυτή την στιγμή ξέρουμε ότι η συντριβή συνέβη στο Cerro Gordo στην κοινότητα La Union και ότι υπήρχαν 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Σαπεκοένσε Ρεάλ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν έξι διασωθέντες”!

Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ανάμεσα στους διασωθέντες είναι τρεις ποδοσφαιριστές. Ο γκολκίπερ Φόλμαν και οι αμυντικοί, Νέτο, Ρουσκέλ. Εχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 19 εκ των 22 ποδοσφαιριστών που ήταν στο αεροπλάνο και του τεχνικού Κάιο Τζούνιορ. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 76!

Οι ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής:Ντανίλο, Φόλμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρουσκέλ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.