Ο Παναιτωλικός  πέρασε  στο χαλαρό στους «16» του θεσμού από τον 7ο όμιλο με το επιβλητικό 1-5 και κατέδειξε την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων σε ποιότητα και πάγκο, πέρα από τη δεδομένη διαφορά της μίας κατηγορίας ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τη Β’ Εθνική.

Οι φιλοξενούμενοι δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν, ώστε να πάρουν αυτή την εύκολη νίκη. Επέβαλαν τον ρυθμό τους στον αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα οι Αγρινιώτες «έσβησαν» τις μηχανές, διαφορετικά το σκορ θα είχε πάρει… αστρονομικές διαστάσεις.

Τα «καναρίνια» μπήκαν με φόρα στο ματς και δημιούργησαν ευκαιρίες από πολύ νωρίς. Μετά τα άστοχα σουτ του Ρόσα (5′), Μαρκόβσκι (7′) και το δοκάρι του Ουάρντα (8′). Στην συνέχεια ξεκίνησαν τα γκολ….

Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας, ουσιαστικά, εξασφαλίσει τη νίκη στον αγώνα, οι Αγρινιώτες κατέβασαν τους ρυθμούς τους στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν «ανάσα» και να μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες.

Τα γκολ του αγώνα

15΄0-1 Έξοδος Ντούνη σαν… μπακότερμα από τα αριστερά ο Ρόσα τον περνά εύκολα και με διαγώνιο πλασέ από τα αριστερά κάνει το 0-1.

21΄0-2 Κόρνερ για τον Παναιτωλικό με τον Ρόσα, κεφαλιά Μαρκόφσκι από το κέντρο της άμυνας της Καλλιθέας και 0-2.

27΄ 0-3  Λάθος Σταμόπουλου, ο Μαρκόβσκι παίρνει την αναπάντεχη πάσα, μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, διαγώνιο σουτ και 0-3.

39΄0-4  Μπαλιά Ουάρντα από τα δεξιά προς τα αριστερά στον Κλέσιο  μπαίνει στην περιοχή, πλασέ από θέση τετ α τετ και 0-4 σαν σε προπόνηση.

73΄ 0-5  Ο Ουάρντα βγάζει από τα αριστερά στον Ρόσα, πλασεδάκι λίγο μετά το ύψος του πέναλτι και 0-5.

84΄ 1-5 Ο Τοπάλι κινείται από τα αριστερά, κάνει το σουτ από τη διαγώνιο της περιοχής και έξω, η μπάλα χτυπά σε σώμα αμυνομένου, αλλάζει πορεία και στα δίχτυα, 1-5.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Ματζουράκης): Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κουτρουμάνος, Χαντάκιας, Μάκος (75′ Καμαβουάκα), Μάρκος Πάουλο (63′ Βασιλούδης), Ρόσα, Ουάρντα, Κλέσιο (63′ Γιαννιώτης), Μαρκόφσκι

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τ. Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Πάτας, Μουκτάρης, Σταμόπουλος, Γκίνι, Κατσικογιάννης (60′ Τοπάλι), Μάκο, Σταματάκος (75′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Γουόρντεν (61′ Σμυρλής)

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
1. Ατρόμητος 6 (4-1)
2. Παναιτωλικός 6 (6-2)
3. Πανθρακικός 3 (3-4)
4. Καλλιθέα 3 (2-8)