Ο Σταύρος Μάνταλος από την  Ένωση Καβάλας θα διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναιτωλικού  όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (28/12), στον εξ΄αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής .

Αναλυτικά

Τετάρτη (4/1)

17:15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Σταθόπουλος (Ηλείας)

4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Από διαιτητική οικογένεια

Ο εν λόγω ρέφερι ξεκίνησε στα εφηβικά του χρόνια ως μπασκετμπολίστας, αλλά προτίμησε το ποδόσφαιρο για να απονέμει δικαιοσύνη. Είναι καθηγητής πληροφορικής με μεταπτυχιακό, από το 2004 εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με τη διαιτησία ξεκίνησε την ενασχόλησή του το 1998 από το σύνδεσμο της Καβάλας, όντας ακόμα μαθητής, αλλά και μπασκετμπολίστας. Ομως, λόγω σπουδών κατέβηκε στην Αθήνα το 1999 για να φοιτήσει σε ΤΕΙ. Για περίπου 8 χρόνια σφύριζε παιχνίδια στις χαμηλότερες κατηγορίες και το 2006 προβιβάστηκε στη Β’ εθνική, μέχρι που μπήκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκα.

Ο Μάνταλος είχε το… μικρόβιο της σφυρίχτρας από το ίδιο του το σπίτι, αφού ο πατέρας του ήταν διαιτητής, αλλά και η μητέρα του δεν του είπε όχι και του είπε να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή διαιτησίας.

Ο Μάνταλος αν και έπαιζε μπάσκετ δεν του άρεσε η διαιτησία του συγκεκριμένου αθλήματος και έτσι πήρε την απόφαση να γίνει διαιτητής στο ποδόσφαιρο.

Από το σύνδεσμο της Αθήνας σε αυτόν της Καβάλας
Το καλοκαίρι του 2012 ο Καβαλιώτης ρέφερι με αίτηση του ζήτησε μετεγγραφή από την ΕΠΣΑ για την αντίστοιχη της Καβάλας όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένεια του αφού η οργανική του θέση ως εκπαιδευτικός είναι στο νομό Καβάλας.

Είναι ο πρώτος φετινός αγώνας που θα διευθύνει τον Παναιτωλικό…