Περί τα μέσα Ιανουαρίου προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες μας, να δοθεί σε χρήση από το Δήμο Αγρινίου το γήπεδο Καλυβίων, στο οποίο έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας (με σπορά) και έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές δραστηριότητες.

Αυτές τις μέρες θα γίνουν εργασίες κουρέματος, λίπανσης και κυλινδρίσματος στον τάπητα, ενώ έγινε και πότισμα, λόγω της ανυδρίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος γεωπόνος κ. Λέρης, η ανάπτυξη και η συνολική εικόνα του χλοοτάπητα είναι αρκετά ικανοποιητική, αφού ο καιρός βοηθάει, και πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Στα τέρματα που δεν έχει γίνει σπορά θα γίνει παρέμβαση σε λίγες μέρες με επισπορά ώστε να υπάρχει και στα σημεία αυτά χόρτο αλλά και ομοιομορφία στον τάπητα.

Υπάρχουν σκέψεις αργότερα, προς την άνοιξη, να γίνουν εργασίες βελτίωσης και στο βοηθητικό γήπεδο το οποίο μπορεί να αποτελέσει μόνιμο χώρο προπόνησης της τοπικής ομάδας, για να μην επιβαρυνθεί το κυρίως γήπεδο.

Επίσης θα σημειώναμε ότι, πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα των εξωτερικών χώρων του γηπέδου, όπως τα γήπεδα μπάσκετ και βόλει που έχουν εγκαταληφθεί χρόνια και ίσως να μπορούσε εκεί να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Τέλος, θα πρέπει να βρεθεί λύση με την κύρια είσοδο που οδηγεί στο γήπεδο ώστε να παραμένει κλειστή τις ημέρες που δεν υπάρχουν προπονήσεις ή αγώνες, προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές και δολιοφθορές στον τάπητα και τις εγκαταστάσεις.

http://kalyvia.gr/