O Γιάννης Μαντζουράκης που παρέταξε την ομάδα του με αμυντικές βλέψεις, δικαιώθηκε καθώς απέσπασε παλικαρίσια την ισοπαλία στο ματς. Βέβαια ρόλο έπαιξε και μάλιστα καθοριστικό ο Κυριακίδης, αφού σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιθέσεις απ’ τα πλάγια αλλά μηδέν στο πηλίκο

Δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ, που θέλησε εξ’ αρχής να λάβει τα ηνία της αναμέτρησης. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχειρούσαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων κυρίως από τα πλάγια. Οι επελάσεις του Γκάλο από τα δεξιά ήταν αρκετές ενώ από τα αριστερά, ο Ροντρίγκες ήταν εκείνος που είχε αναλάβει να δημιουργήσει φάσεις. Από την μεριά του ο Παναιτωλικός ήταν καλός στα μετόπισθεν και είχε κλείσει τους χώρους από τον άξονα, με συνέπεια οι «κιτρινόμαυροι» να αναζητούν εναλλακτικές επιλογές.

Ο σύλλογος από το Αγρίνιο είχε παραταχθεί με σύστημα 4-1-4-1 και ήταν πολύ καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν. Για την ακρίβεια η ΑΕΚ είχε μόλις μία πολύ καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Πέκχαρτ. Αυτή βέβαια προήλθε από προσωπικό λάθος του Κυριακίδη, ο οποίος μετά από κόρνερ του Μάνταλου, δεν μπόρεσε να μαζέψει σταθερά την μπάλα και ο Πέκχαρτ έκανε το σουτ πάνω στους αμυνόμενους.

Από εκεί και πέρα η Ένωση δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά αφού πραγματοποιούσε μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων. Ο Παναιτωλικός όπως προαναφέραμε ήταν άρτιος στα αμυντικά του καθήκοντα, ωστόσο αυτό είχε ως συνέπεια να παραμελήσει την επίθεση. Συγκεκριμένα δεν πραγματοποίησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού κυλούσε στο ίδιο μοτίβο και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν έγινε κάτι που να χρίζει ιδιαίτερης μνείας. Η αδυναμία της ΑΕΚ να αναπτυχθεί ορθολογικά ήταν εμφανής και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με σκορ 0-0

Κορυφαίος Κυριακίδης

Ανάλογο ήταν το σκηνικό του παιχνιδιού με την επανέναρξή του, καθώς η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να απειλήσει τα «καρέ» του Κυριακίδη. Παρόλα αυτά έμοιαζε μπλοκαρισμένη, καθώς ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλά διαβασμένος στο αμυντικό σκέλος. Ο Ζοζέ Μοράις «ανακάτεψε» αρκετές φορές την «τράπουλα» στην επίθεση αλλάζοντας πλευρές τους μεσοεπιθετικούς του, όμως δεν διαπίστωσε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Πάντως και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με τον Παναιτωλικό μάλιστα να μετρά σύνολο τρεις τελικές φάσεις, με τις δύο να είναι κλασικές. Αντιθέτως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τους Αγρινιώτες, που στόχευαν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων. Στο 48’ και ύστερα από μία περίεργη φάση, ο Μάνταλος έκανε το φάουλ, οι Πέκχαρτ και Ροντρίγκες προσπάθησαν να μπουν στην φάση, η μπάλα βρήκε στους αμυντικούς και πέρασε ελάχιστα κόρνερ.

Στο 66’ ο Μουνιός έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Μπάρκας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, σε μία φάση που παραλίγο να κάνει την ζημιά ο Παναιτωλικός ενώ δύο λεπτά μετά ήρθε η μεγαλύτερη φάση του ματς. Ο Κλέσιο πήρε την μπάλα από το λάθος του Κολοβέτσιου, βγήκε απέναντι στον Μπάρκα, όμως το σουτ του πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να… ρολάρουν μετά το 80’ όπου είχαν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Κυριακίδης σε όλες τις περιπτώσεις δήλωσε βροντερό παρόν.

Για την ακρίβεια ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε απαντήσεις στις προσπάθειες των Σιμόες και του Λαμπρόπουλου, με συνέπεια να κρατά ανέπαφη την εστία του. Στο 88’ μάλιστα ο Παναιτωλικός απώλεσε χρυσή ευκαιρία να πάρει ακόμη και το τρίποντο, όμως ο Μπάρκας έβγαλε το σουτ του Κλέσιο, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Οι Αγρινιώτες απέσπασαν παλικαρίσια την ισοπαλία αφού παρατάχθηκαν διαβασμένοι στο γήπεδο.

Κίτρινες: 27’ Γκάλο, 90+4’ Σιμόες – 41’ Ρότσα, 71’ Πάουλο, 77’ Ρόσα

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Σταθόπουλος (Ηλείας) Τέταρτος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις):Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (85’ Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες (66’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78’ Βάργκας), Μάνταλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης):Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντακιάς, Ρότσα, Κουτρομάνος (90’ Μάλης), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87’ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόφσκι (82’ Παπουτσογιαννόπουλος)