Οι Νεοσμυρνιώτες παραμένουν πολύ ψηλά στη βαθμολογία καταφέρνοντας μέσα σε δύο εβδομάδες να κερδίσουν και πάλι τους Αγρινιώτες χωρίς επί της ουσίας να πιεστούν ιδιαίτερα. Μπορεί να είχαν απουσίες, αλλά ήταν ουσιαστικοί και πήραν αυτό που ήθελαν.

Καλό ματς έκανε ο αρκετά κινητικός Μπεν, ο οποίος έβγαινε πότε στην κορυφή και πότε στα πλάγια, κομβικός ο Ρισβάνης με το γκολ του. .

Για τους φιλοξενούμενους, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στη σειρά εκτός έδρας. Μοναδική τους νίκη, μάλιστα, μακριά από το Αγρίνιο είναι αυτή στο Περιστέρι στις 18 Σεπτεμβρίου. Επιβεβαίωσαν για άλλο ένα ματς πως μετά το κενό του Ουάρντα είναι μεγάλο, αφού δεν υπάρχουν δημιουργικοί παίκτες.

Να αιφνιδιάσει τον Πανιώνιο προσπάθησε στα πρώτα λεπτά ο Παναιτωλικός, ο οποίος μπήκε δυνατά και είχε μία καλή στιγμή με τον Μάκο. Οι γηπεδούχοι έψαχναν τα πατήματά τους, έκαναν κάποια εύκολα λάθη, αλλά σταδιακά ανέβασαν στροφές και πήραν τον έλεγχο του αγώνα.

Προσπάθησαν να δημιουργήσουν από τα πλάγια κυρίως και στο 18′ είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούντ. Ο Ιρανός κατά τα άλλα ήταν καλά κλεισμένος και έτσι έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλίες οι πλάγιοι, τους οποίους βοηθούσε και ο Μπεν, ο οποίος έβγαινε από την περιοχή συνεχώς προκειμένου να πάρει μπάλα.

Οι «κυανέρυθροι» έδειχναν να δυσκολεύονται να πατήσουν περιοχή, αλλά ακόμη κι έτσι βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ στο 25′ με τον Ρισβάνη. Έτσι πήγαν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν και στη συνέχεια το διαχειρίστηκαν πολύ καλά.

Κατέβασαν τον ρυθμό οι γηπεδούχοι, άλλαζαν πάσες και έψαχναν τη μία φάση κόντρα σε έναν Πανιτωλικό που ήταν εντελώς ακίνδυνος. Στο 44′ από νέα στημένη φάση ο Ρισβάνης λίγο έλειψε να σκοράρει και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ο Χαντάκιας αντέδρασε σωστά παρενοχλώντας τον την κατάλληλη στιγμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, όμως, ο Πανιώνιος βρήκε και πάλι τον τρόπο να σκοράρει στο 54′. Όλα άρχισαν για μία ακόμη φορά από κόρνερ του Μπεν. Ούτε αυτή τη φορά έγινε κάτι σε πρώτο χρόνο, αλλά ύστερα από κακή απομάκρυνση ο Καθάριος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 2-0.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού ο Παναιτωλικός δεν ήταν ικανός να αντιδράσει. Οι Αγρινιώτες δεν είχαν κανένα σχέδιο για το πώς να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα με τους πλάγιούς τους να βρίσκονται σε κακή μέρα. Ρότσα και Μουνιός είναι ζήτημα αν πήραν δύο προσωπικές προσπάθειες χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο Νταλακούρας έβγαλε τον Αργεντινό και τον Χαντάκια και ρίσκαρε με τους Κλέσιο και Ρόσα. Κανείς εκ των δύο, όμως, δεν μπήκε γρήγορα στο κλίμα με αποτέλεσμα τα λεπτά να περάσουν και το ματς να είναι προς το φινάλε εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Σιώπης ήταν αυτός που έψαξε το γκολ και είχε δύο καλές στιγμές, αλλά πέρα από αυτές… το χάος. Έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία φάση του ματς, όταν ο Μαρκόφσκι έκανε ένα δυνατό σουτ για να δούμε φάση. Έτσι το τρίποντο ήρθε χωρίς δυσκολία για τον Πανιώνιο, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο και ο Γεσίλ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά) και Δημήτριος Γκαβέρας (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 74′ Ρόσα, 88′ Μύγας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Καθάριος (63′ Σαββίδης), Μασούντ (90’+1 Γεσίλ), Μπεν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (61′ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάκος, Κουτρομάνος, Πάουλο (70′ Ρόσα), Ρότσα, Μουνιός (61′ Λόπες), Μαρκόφσκι.