Σημαντικές είναι οι τροποποιήσεις που θα γίνουν στο θέμα της αδειοδότησης όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ την Παρασκευή (20/1), αφού αποφασίστηκε να υπάρχουν πλέον άδειες δύο… κατηγοριών.

Στις μεν οι ομάδες θα πρέπει να πληρούν και τα κριτήρια και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκειμένου να παίξουν σε αυτές, ενώ οι δε θα αφορούν μόνο την άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και τα κριτήρια θα είναι πιο ελαστικά.

Παράλληλα, θα υπάρξει μία ακόμη σημαντική αλλαγή. Όσες ομάδες τερματίζουν στις θέσεις 2-5, θα παίζουν κανονικά στα πλέι οφ και στη συνέχεια θα εξετάζεται ο φάκελός τους. Εάν κάποια εξ αυτών δεν παίρνει άδεια για την Ευρώπη, τότε θα αντικαθίσταται από την επόμενη που θα πληροί τις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνεται ο νέος Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων. Στην Έκδοση 2016 περιλαμβάνονται σειρά αλλαγών, με κυριότερες τον διαχωρισμό της εγχώριας από την ευρωπαϊκή άδεια και την αποσύνδεση της διαδικασίας αδειοδότησης με τη συμμετοχή σε αγώνες κατάταξης (η συμμετοχή στα playoffs βασίζεται αποκλειστικά στα αγωνιστικά αποτελέσματα).

Ο νέος κανονισμός εστάλη στις ΠΑΕ της Super League, για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί σχετικό σεμινάριο κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα».