Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Διοικητικό Συμβούλιο που ανακοίνωσε την Τρίτη (21/2) για την επόμενη Παρασκευή (3/3) η Σούπερ Λίγκα.

Σε αυτό θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η πρόταση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η μείωση των ομάδων σε 14 από τη σεζόν 2018-19 και η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 στην κανονική διάρκεια.

Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, καθώς και η οργάνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ανάμεσα στα θέματα που γνωστοποιήθηκαν προς συζήτηση είναι και το ζήτημα που έχει θέση η ΑΕΚ για την διανομή των τηλεοπτικών εσόδων, καθώς και η πρόταση της Ξάνθης για την ανακατανομή των εξόδων του Συναιτερισμού.

Αναλυτικά: «Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 03/03/2017  στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ για την ανακατανομή των εξόδων του Συνεταιρισμού.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τηλεοπτικά έσοδα ΠΑΕ ΑΕΚ περιόδου 2016-17.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως του Συνεταιρισμού για:

α) εκλογικό σύστημα ΕΠΟ, συμμετοχή του Συνεταιρισμού στη Γ.Σ. και Ε.Ε. (Δ.Σ)/ΕΠΟ,

β) Οργάνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ.

6. Εξουσιοδότηση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για αναδιάρθρωση προσωπικού και παράλληλα αντίστοιχη περικοπή των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων του Συνεταιρισμού με τη συνδρομή της PWC – Ασφάλιση προσωπικού.

7. Kανονισμός μετακινήσεων διαιτητών.

8. Προκήρυξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

9. Διάφορα».

Παράλληλα θα γίνει και έκτακτη γ.σ. στη διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας με κύριο θέμα να μπορούν οι ομάδες να παίζουν στα πλέι οφ χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα ως προς την αδειοδότηση τους…

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 03/03/2017 στις 13:45 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της SuperLeague.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Τροποποίηση “Σημείωσης 1” της Προκήρυξης Αγώνων Κατάταξης (Play-off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17 σε συμμόρφωση με απόφαση άμεσης ισχύος της UEFA.

2. Διάφορα», ανέφερε σχετικά η Σούπερ Λίγκα.

Δείτε όμως, τι προβλεπόταν έως τώρα που πλέον δεν θα ισχύει στην λεγόμενη «σημείωση 1»: «Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες Κατάταξης θα έχουν μόνο Π.Α.Ε. που θα έχουν λάβει άδεια Ε.Π.Ο. αγωνιστικής περιόδου 2017–18, δυνάμει τελεσίδικης απόφασης των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης ΕΠΟ, κατά την επικείμενη (μετά την κατάρτιση της παρούσης) διαδικασία αδειοδότησης. Σε περίπτωση που Π.Α.Ε. που κατέλαβε μία εκ των θέσεων 2 ως και 5 της κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος 2016 –17 δεν έχει λάβει τέτοια άδεια, τη θέση της στους Αγώνες Κατάταξης θα λάβει η αμέσως επόμενη Π.Α.Ε. στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, η οποία θα έχει λάβει αντίστοιχη (κατά τα ως άνω) άδεια Ε.Π.Ο. Όπου στην παρούσα προκήρυξη γίνεται αναφορά σε συμμετοχή Π.Α.Ε. στους Αγώνες Κατάταξης, λόγω κατάληψης των θέσεων 2 έως και 5 της κανονικής περιόδου, αυτή νοείται υπό την ανωτέρω προϋπόθεση».