Στο Αγρίνιο διεξήχθη ένα υπέροχο ματς σε… φόντο κίτρινο και μπλε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 σ’ ένα πραγματικό επαρχιακό ντέρμπι. Εξάλλου, οι συνθήκες ήταν ιδανικές στο κυριακάτικο (02/04) ματς για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στις εξέδρες βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι προκειμένου να υποστηρίξουν τους γηπεδούχους. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές. Οι εκτελέσεις φάουλ έκαναν τη διαφορά. Αρχικά, ο Ρέϊ έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό (4’) και ο Μάσα (69’) ανταπέδωσε για τον Αστέρα Τρίπολης. Μεγάλες επεμβάσεις έκανε ο Κυριακίδης, τρομερό φινάλε με ευκαιρίες εκατέρωθεν και 11 κίτρινες κάρτες. Πολύτιμο πόντο απέσπασαν οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία, θετική εμφάνιση έκαναν οι γηπεδούχοι.

«Ζωγράφισε» ο Ρέϊ

Με αυτοπεποίθηση μπήκε ο Παναιτωλικός στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου, οι Αγρινιώτες φίλαθλοι είχαν συρρεύσει στις κερκίδες μετά την πρωτοβουλία που πήραν οι διοικούντες παρέχοντας εισιτήρια με συμβολική αξία και μόλις δύο ευρώ έκαστο ενισχύοντας την ομάδα τους. Ο «Τίτορμος» επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό μολονότι είχε διασφαλίσει την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Αντιθέτως, ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε τις γνώριμες παθογένειες στις φετινές εκτός έδρας αναμετρήσεις, μολονότι «καιγόταν» για βαθμούς.

Ο Άλβερο Ρέϊ προσέδωσε… πινελιές ποιότητα στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων. Όσον αφορά τον Αστέρα αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις και κατάλληλες προϋποθέσεις στην εστία του Κυριακίδη. Όλες οι στατικές φάσεις αναχαιτίστηκαν εύκολα από τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο τέταρτο λεπτό χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Ρέι μόλις στο τέταρτο λεπτό. Έτσι, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι Αρκάδες ανέβηκαν μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας στο 25ο λεπτό χάρη σε άστοχο κοντινό σουτ υπό υπερένταση από τον Ιωαννίδη. Σημειώνεται ό, τι οι δύο ομάδες απειλούσαν κατά κύριο λόγο από στατικές φάσεις. Ο Παναιτωλικός εμφανιζόταν πιο συγκροτημένος και προηγούταν δίκαια στο σκορ μέχρι να φτάσουμε στην ανάπαυλα.

Με το ίδιο… νόμισμα

Ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε ν’ ανταποδώσει στο γκολ που δέχθηκε για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο μεταξύ, ο Μάκης Χάβος θέλησε να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε αποκομίσει ο Παναιτωλικός περνώντας τον Μάκο ως επιπλέον στήριγμα στη μεσαία γραμμή. Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά δημιουργώντας σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσουν σε ισοφάριση.

Ο Κυριακίδης έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις τόσο στην κοντινή κεφαλιά του Ιγκλέσιας με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όσο και στην καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μάσα στο 66ο λεπτό! Όσον αφορά τον Παναιτωλικό έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους απειλώντας ταυτόχρονα στις αντεπιθέσεις. Αναμφίβολα ο Ρέϊ όφειλε να δείξει περισσότερο αλτρουισμό λίγα δευτερόλεπτα αργότερα καθώς επέλεξε σουτ αντί της εύκολης πάσας στον αμαρκάριστο Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης επέμεινε και δικαιώθηκε για την πίεση που ασκούσε στην αντίπαλη εστία. Μία φανταστική εκτέλεση φάουλ του δραστήριου Μάσα απέφερε την ισοφάριση στο 69ο λεπτό. Επιπρόσθετα, ο Αργεντινός βρήκε δίχτυα για έκτη φορά στη φετινή σεζόν. Έκτοτε, ο Παναιτωλικός έδειχνε να στερείται αγωνιστικού προσανατολισμού χάνοντας εύκολα τη μπάλα.

Απίθανο φινάλε

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα, ο Αστέρας Τρίπολης απείλησε δις με σπουδαιότερη φάση εκείνη του 89ου λεπτού, όπου ο Μανιάς αστόχησε με υπερένταση σε κενή εστία. Στον αντίποδα, ο Παπάζογλου σπατάλησε μοναδική ευκαιρία ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης.

Δύο μεγάλες επιστροφές

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος επανήλθε μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό (σ.σ. ρήξη χιαστών) που είχε υποστεί τον περασμένο Αύγουστου. Έτσι, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 17 Απριλίου και την αναμέτρηση κόντρα στη Βέροια. Στο μεταξύ, ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε «στροφές» απόδοσης στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Ο Τάσος Παπάζογλου αντικατέστησε τον Γιώργο Μύγα και επανήλθε για πρώτη φορά από το περασμένο φθινόπωρο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Παναιτωλικό.

Το ματς διηύθυνε ο Γιώργος Μπλάνας που έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο βγάζοντας 11 κίτρινες κάρτες. Βοηθοί του Μεσσήνιου ρέφερι ήταν οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Χρήστος Μπαλτας (Αχαΐας) και τέταρτος ο Νικόλαος Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Κίτρινες: 24’ Τσοκάνης, 38’ Φεντερίκο Μπράβο, 43’ Μάρκος Πάουλο, 52’ Μιγκέλ Ροντρίγκες, 78’ Ρέϊ – 28’ Τσουκαλάς, 63’ Μανιάς, 73’ Τριανταφυλλόπουλος, 86’ Μπέρτος, 88’ Τσιλιανίδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (64’ Παπάζογλου), Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τσοκάνης, Φεντερίκο Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Ρέϊ, Ντιέγκο Λόπες, Βασιλούδης (55’ Μάκος), Δ. Παπαδόπουλος (73’ Μαρκόφσκι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Γκάιντουτσικ (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (70’ Χαμντανί), Μάσα, Φαρίνια (75’ Τσιλιανίδης), Ιωαννίδης, Μανιάς.