Συνέντευξη: Γιώργος Πανταζόπουλος

Ο νεαρός 17χρονος ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στο Β΄ τοπικό με την ομάδα του ΠΑΟΚ Καλυβίων, ξεχωρίζει για το αγωνιστικό του στυλ, την ταχύτητα, την πολύ καλή ντρίπλα και το ήθος του, όμως εμφανισιακά  θυμίζει τον διάσημο παίκτη, Άνχελ Ντι Μαρία της γαλλικής Παρί Σαιν Ζερμέν, γι΄αυτό και οι συμπαίκτες του του ¨κόλλησαν¨ το προσωνύμιο αυτό!

Να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι, ο Άνχελ Ντι Μαρία (1988) είναι Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κλουμπ Ατλέτικο Ροσάριο Σεντράλ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι διεθνής με την Εθνική Αργεντινής.

Με αφορμή αυτό το ξεχωριστό και ιδιαίτερο προσωνύμιο, αλλά και για θέματα που αφορούν την προσωπική και ποδοσφαιρική του πορεία, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Κωνσταντίνε πες μας κάποια πράγματα για σένα, για την καθημερινότητά σου εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.

Έχω γεννηθεί στο Αγρίνιο και πηγαίνω στη δευτέρα λυκείου, στο 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Αυτή και την επόμενη χρονιά είμαι επικεντρωμένος στο διάβασμα και τα μαθήματά μου, διότι προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή μου στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία, από τις Ελπίδες Αγρινίου, κατόπιν αγωνίστηκα στην Φλόγα Παλαιομάνινας και πέρυσι στον Α.Ο Ρηγανά.

Η μεγαλύτερή μου χαρά μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο είναι όταν σε ηλικία 14-15 ετών κατέκτησα το κύπελλο νομού Αιτωλοακαρνανίας με την Φλόγα Παλαιομάνινας!

Απο την οικογένεια μου ο μόνος που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο είναι ο πατέρας μου Χριστόφορος, ο οποίος έπαιζε στον Ολυμπιακό Παναιτωλίου, στη θέση του τερματοφύλακα και μάλιστα είχε αγωνιστεί και στην  Δ’ Εθνική.

Μοιάζεις χαρακτηριστικά με τον διάσημο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή, Άνχελ Ντι Μαρία, της Παρί Σεν Ζερμέν; Ποιός σου “κόλλησε” το προσωνύμιο αυτό;

Αυτό το παρατσούκλι μου το ¨κόλλησε¨ αρχικά ο συμπαίκτης και φίλος μου, ο Ανδρέας Ρόκος, όταν έπαιζα στην Φλόγα Παλαιομάνινας. Συγκεκριμένα θυμάμαι ότι σε μια από τις προπονήσεις που κάναμε στο γήπεδο Οχθίων, ο καθένας στο διπλό της προπόνησης φώναζε τον άλλον με το μισό όνομα, για παράδειγμα, τον τωρινό μου προπονητή στον ΠΑΟΚ Καλυβίων δεν τον φώναζαν ¨Καρύμπα¨ απλώς ¨Κάρυ¨ επειδή ήταν σύντομο, ενώ εγώ επειδή είχα μεγάλο επώνυμο δεν μπορούσαν να το κόψουν και κάποια στιγμή με κοιτάει ο Ρόκος και μου λέει ξαφνικά, εσύ μοιάζεις με τον Άνχελ Ντι Μαρία και από εκεί και μετά το υιοθέτησαν όλοι και μέσα στο αγώνα με φώναζαν Άνχελ ή Ντίμα… Και από τότε έμεινε το παρατσούκλι αυτό!

Πιστεύεις ότι έχεις ίδιο στυλ ή κάποια ταυτόσημα αθλητικά στοιχεία με αυτόν τον παίκτη;

Δεν νομίζω πως έχουμε κοινά χαρακτηριστικά, πιστεύω πως είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και θα ευχόμουν να γίνω μια μέρα σαν και αυτόν.

Πως το αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητά σου; Σου αρέσει να σε αποκαλούν έτσι ή σε ενοχλεί;

Εντάξει πλέον το έχω συνηθίσει, αλλά με ενοχλεί, όχι από την έννοια ότι δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά επειδή θέλω να είμαι ο εαυτός μου και δεν θέλω να με παρομοιάζουν με άλλους

Ποιόν ή ποιους Έλληνες ή ξένους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζεις; Σε ποιόν θα ήθελες να μοιάσεις;

Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω πολλούς ποδοσφαιριστές αλλά ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Κουαρέσμα (Ricardo Quaresma). Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται και το στυλ παιχνιδιού που έχει μέσα στο παιχνίδι.

Είσαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή σου στον ΠΑΟΚ Καλυβίων; Φέτος πήρες ευκαιρίες και συμμετοχές;

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος αρχικά από την διοίκηση του ΠΑΟΚ και θέλω να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αλλά και για όσα μου έχει προσφέρει. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους δυο προπονητές που συνεργάστηκα φέτος, τον Θ. Βαϊνά και τον Π. Καρύμπα, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και για τις αγωνιστικές ευκαιρίες που μου έδωσαν.

Ποια ποδοσφαιρικά στοιχεία σε χαρακτηρίζουν; Σε ποια θα ήθελες να βελτιωθείς περισσότερο;

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ποδοσφαιρικά στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, προσπαθώ καθημερινά μέσα από την προπόνηση να γίνομαι καλύτερος σε όλους τους τομείς.

Για το προσωπικό σου μέλλον κάνεις κάποια σχέδια είτε ποδοσφαιρικά, είτε επαγγελματικά;

Το όνειρό μου από μικρό παιδί είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά αυτή τη στιγμή πρωταρχικός μου στόχος είναι η εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο.

Ο ΠΑΟΚ Καλυβίων μεθαύριο δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι μπαράζ με τον Αλυζιακό Μύτικα, για να διεκδικήσει την άνοδό του στην Α΄ τοπική κατηγορία. Αισιοδοξείς ότι μπορεί να τα καταφέρει;

Ο ΠΑΟΚ Καλυβίων είναι μια ιστορική ομάδα και αξίζει να βρίσκεται σε ανώτερη κατηγορία απο εκεί που αγωνίζεται τώρα. Όσο για την αναμέτρηση της Κυριακής, θα την χαρακτήριζα αρκετά δύσκολη, αφού σε αυτό τον αγώνα κρίνονται όλοι οι κόποι της χρονιάς…

Βέβαια όσο σημαντικός είναι για εμάς ο αγώνας τόσο είναι και για τους αντιπάλους μας και πιστεύω πως σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν φαβορί. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο καθένας από αυτούς που θα κληθούν να παίξουν, θα δώσουν όλοι το 100% των δυνάμεών τους ώστε η ομάδα να να πετύχει την άνοδό της.

Θα παραμείνεις στην ομάδα ή  θα εξετάσεις πιθανές προτάσεις από άλλες ομάδες και μετά θα αποφασίσεις;

Νομίζω είναι νωρίς να σκεφτώ την καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι ο ΠΑΟΚ Καλυβίων να ανέβει στην Α’ Τοπική  κατηγορία!

Σε ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία στην ομάδα σου!

 

http://www.kalyvia.gr