Στην Β’ Εθνική θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν η Βέροια, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό την Κυριακή (9/4) στο Αγρίνιο και υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

Βέβαια, υπάρχει και το απίθανο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με Ηρακλή και Λεβαδειακό, ωστόσο και πάλι η «βασίλισσα του Βορρά» υστερεί.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, η «βασίλισσα του Βορρά» προσπάθησε να απαντήσει στο δεύτερο, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με δύο σουτ του Ρότσα στο 3’ και το 8’, τα οποία εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης.

Όμως, στο 16’ ο Πορτογάλος δεν χαρίστηκε και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς αλλά έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ο οποίος είπε τριπλό «όχι» στις προσπάθειες του Λόπες στο 23’, το 38 και το 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια, ρίσκαρε, βγήκε μπροστά, απείλησε με τον Καπετάνο στο τρίλεπτο 64’-66’, όμως δεν πέτυχε το γκολ που θα την κρατούσε «ζωντανή» που θα έδινε παράταση στις ελπίδες της για παραμονή.

Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, στέλνοντας του Μακεδόνες στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία μετά από πέντε χρόνια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), βοηθοί του οι Μεσσήνης (Αχαΐας) και Γκαβέρας (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας).

Κίτρινες: 33’ Ρότσα, 59’ Ρέι, 90+3’ Παπαδόπουλος – 52’ Στόιτσεφ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μπράβο, Παπάζογλου (71’ Κουτρομάνος), Ρέι (62’ Μουνιός), Λόπες, Ρόσα, Μαρκόφσκι (69’ Δ. Παπαδόπουλος).

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Τομάς, Σουλέ (53’ Λινάρδος), Κάλβο (78’ Γ. Παπαδόπουλος), Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (67’ Μίλιεβιτς), Καπετάνος.