Ο Ηρακλής επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού με ανατροπή στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, αλλά ευελπιστεί να πάρει την άδεια για να συνεχίσει στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ρόσα άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, αλλά ο «Γηραιός» δεν τα παράτησε ούτε αυτή τη φορά και με τα τέρματα των Περόνε (53’) και Μπαστακού (85’).

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει φουριόζος και στα πρώτα 10 λεπτά απείλησε αρκετές φορές με τους Λεοζίνιο και Περόνε. Κάπου εκεί όμως τα «καναρίνια» ανέβασαν στροφές και άρχισαν να κερδίζουν τη «μάχη» του κέντρου. Ξεκίνησαν να «επισκέπτονται» τα καρέ του Χουάντερσον και τελικά ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Ρόσα στο 31′. Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» τους γηπεδούχους, ο Παναιτωλικός πλέον κρατούσε μπάλα και λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου «άγγιξε» και ένα δεύτερο γκολ. Η ανάπαυλα μάλιστα τον βρήκε έχοντας περισσότερες τελικές, καθώς μετρούσε 7 έναντι 5 των γηπεδούχων.
Οι οποίοι με την έναρξη του δεύτερου μισού έκαναν δύο αλλαγές (Μπαστακός, Γροντής) και άλλαξαν τον σχηματισμό τους σε 4-1-4-1, περνώντα τον Μπαστακό στη κορυφή της επίθεσης και τον Περόνε στα άκρα. Αυτό άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης και μέχρι το 60′ ο Γηραιός είχε ισοφαρίσει και έδειχνε σε θέση να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ομως «έπεσε» πάνω στον Κυριακίδη, οποιός αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε.
Μετά το 65′ ο Παναιτωλικός έφερε το παιχνίδι στα  «ίσα», καθώς βρήκε τα πατήματά του και λύσεις στην αλλαγή διάταξης αλλά και διάθεσης του Γηραιού.  Ωστόσο στα 10 τελευταία λεπτά ο Ηρακλής «ανέβασε» κατακόρυφα στροφές, πίεσε και προσπάθησε για το γκολ παραμονής. Τελικά «λυτρώθηκε» από τον Μπαστακό και με την λήξη της αναμέτρησης άπαντες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας), Γιώργος Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κάρτες: 42′ Στάμου – 57′ Ρότσα, 68′ Μύγας, 84′ Χαντάκιας

 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος (46′ Μπαστακός), Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (46′ Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος (74′ Πασάς), Μοντέιρο, Περόνε
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Μύγας (75′ Χαντάκιας), Ρότσα, Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι, Μουνιός (65′ Κουτρομάνος).