Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο Αγρίνιο για να πάρει τη νίκη επί του Παναιτωλικού, εξηγώντας κιόλας τους λόγους, εξέφρασε ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια. Ο Ισπανός μπακ, είπε κάποια πράγματα για την καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, παρά τον αποκλεισμό, έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν σημειώνοντας πως ήταν καλός, παρά τις δυσκολίες και τόνισε πως πρώτος στόχος για του χρόνου, είναι η πρόκριση τους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε στη Nova

Για τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ: Πραγματικά στο παιχνίδι αυτό κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και αγωνιστικά δείξαμε μια πολύ καλή εικόνα. Όμως, δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πιστεύω πως από το παιχνίδι είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας, αλλά αφού δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν παράδειγμα, να μελετήσουμε τι έχουμε κάνει λάθος, να δούμε τι δεν πήγε καλά και να μην επαναληφθεί.

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: Πιστεύω πως υπάρχει κίνητρο, αυτό της νίκης. Γιατί είναι τελείως διαφορετικό να κερδίζεις ένα πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς διαφορά, από το να το κερδίζεις με έξι βαθμούς διαφορά. Επομένως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει εκεί για να δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα και πως ξέρει να κερδίζει αυτές τις ομάδες και για αυτό έχει κερδίσει το πρωτάθλημα.

Για τον απολογισμό της σεζόν: Ήταν μια δύσκολη σεζόν αυτή για την ομάδα. Αλλάξαμε πολλούς προπονητές, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε να κάνει μια καλή σεζόν, να πάρει το πρωτάθλημα σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες. Κάναμε καλά παιχνίδια. Πιστεύω πως κάναμε μια καλή σεζόν και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι, αν κοιτάξουμε συνολικά τη χρονιά, ικανοποιημένος δεδομένου πως επρόκειτο για μια δύσκολη περίοδο.

Για το τι θέλει να πετύχει από εδώ και πέρα με τον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα του χρόνου: Καταρχήν είμαι ικανοποιημένος από αυτή τη χρονιά, καθώς καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, όμως, θα ήθελα να βρεθώ στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό είναι κάτι που θέλω να γίνει του χρόνου. Να προχωρήσουμε στις διοργανώσεις που γίνονται εντός Ελλάδας, φυσικά, όμως, ο επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στο Champions League. Αυτό είναι που πρέπει να κοιτάξουμε πάνω από όλα. Έχουμε την κακή εμπειρία από πέρυσι, το οποίο θα είναι πράγμα προς αποφυγή για μας και θα θέσουμε ως πρώτο στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.