Νικηφόρα ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2016-2017 για τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν μεστή εμφάνιση στην τελευταία Κυριακή (30/04) της σεζόν. Ο γηπεδούχος Παναιτωλικός διεκδίκησε το θετικό αποτέλεσμα, αλλά οι Πειραιώτες απέδειξαν έμπρακτα την αγωνιστικής του ανωτερότητα. Έτσι, έπειτα από δύο δοκάρια του Καρντόσο άνοιξαν το σκορ –ενδεχομένως- στην τελευταία επίσημη εμφάνιση του Αλεχάντρο Ντομίνγκες με τα ερυθρόλευκα. Ο Αργεντινός άσος έκανε το 1-0 στο 37ο λεπτό με τον Ταρίκ Ελιονούσι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 79’. Επίσης, ο Ολυμπιακός πιστοποίησε πως έφτασε δίκαια στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

«Κολλημένος» με τα δοκάρια ο Καρντόσο

Ο Όσκαρ Καρντόσο αποτέλεσε πρόσωπο της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο. Εξάλλου, η έλλειψη ρέντας χαρακτηρίζει φέτος τον Παραγουανό που είχε δοκάρι στην εκπνοή του δεύτερου ημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Και από εκεί ακριβώς ξεκίνησε στο Αγρίνιο προλαβαίνοντας να στείλει τη μπάλα δις στα αντίπαλα δοκάρια πρώτα επιχειρώντας βολέ και αμέσως μετά κεφαλιά.

Οι πλάγιοι μπακ του Ολυμπιακού σέντραραν τόσο στο 19ο όσο και στο 37ο λεπτό έχοντας ως αποδέκτη τον υψηλόσωμο στράικερ. Στη δεύτερη περίπτωση επωφελήθηκε ο Ντομίνγκες που πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα –ενδεχομένως- στην τελευταία του εμφάνιση φορώντας τα «ερυθρόλευκα» έχοντας φτάσει τα 40 τέρματα στην τετραετή του καριέρα στο λιμάνι.

Ο Παναιτωλικός μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς έχοντας σε αρκετά καλή ημέρα τους δραστήριους Κλέσιο και Ρέι που απειλούσαν από προσωπικές ενέργειες. Παράλληλα, ο Τίτορμος προσπάθησε να γίνει απειλητικός όντας ανούσιος στα τελειώματα των φάσεων και ειδικότερα στην τελική πάσα. Για τους φιλοξενούμενους διέπρεψε ο Ρομαό έχοντας πολλά τρεξίματα και καλύψεις χώρων ως εξάρι.

«Καθάρισε» με Ελιονούσι ο Ολυμπιακός

Ο ρυθμός μειώθηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Εξάλλου, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν φιλότιμα να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις που αναχαιτίζονταν άμεσα από τους φιλοξενούμενους. Ο Τάκης Λεμονής έδωσε ακόμη ένα στήριγμα στους κεντρικούς χαφ (Ρομαό – Μάρτινς και αργότερα τον Ανδρούτσο) περνώντας τον Μπουχαλάκη ως επιπλέον χαφ.

Ο Ολυμπιακός απειλούσε στις αντεπιθέσεις, αλλά ο Κυριακίδης αντέδρασε ψύχραιμα έπειτα από σουτ του Ελιονούσι στο 74’. Κάτι τέτοιο μάλλον λειτούργησε ως προειδοποίηση για τους «ερυθρόλευκους» διότι ο Νορβηγός έκανε άψογο πλασέ πέντε λεπτά αργότερα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Επιπρόσθετα, έφτασε τα τέσσερα γκολ στη σεζόν και τα εναπομείναντα λεπτά μετατράπηκαν σε τυπική διαδικασία.

Ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά στο 89ο λεπτό με τον Καπίνο να αποκρούει σουτ του Ρόσα για ν’ ακολουθήσει άστοχο σουτ προ κενής εστίας από τον Κλέσιο.

Το ματς διηύθυνε οΚατσικογιάννης έχοντας ως βοηθούς τους Τάτση, Καραλή άπαντες από τον Σύνδεσμο Ηπείρου με τέταρτο τον Μπαλατσούκα (Θεσπρωτίας).

Κίτρινες: 24’ Μιγκέλ Ροντρίγκες – 57’ Μποτία

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Παπάζογλου (76’ Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι (80’ Γιαννιώτης), Βακράκος (63’ Βασιλούδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς (58’ Ανδρούτσος), Ελιονούσι, Ντομίνγκες (64’ Μπουχαλάκης), Μάριν (75’ Μανθάτης), Καρντόσο.