Στην πρόταση με την οποία θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα φαίνεται ότι έχει καταλήξει η Super League. H 5μελής διαπραγματευτική ομάδα της διοργανώτριας ετοιμάζεται να καταθέσει εναλλακτικό πλάνο στην (μπλοκαρισμένη προς το παρόν) διαπραγμάτευση με τη NOVA.
Όπως έχει γίνει σαφές, εκεί που κολλάει το θέμα όπως αναφέρει η «Live Sport»είναι η άρνηση των «μικρών» να ψηφίσουν τη μείωση των ομάδων (που θεωρείται απαραίτητη από το συνδρομητικό, τον Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και την «αγορά») αν πρώτα δεν γίνει ανακατανομή των εσόδων.
Με δεδομένη λοιπόν την τελική προσφορά της NOVA για την προσεχή σεζόν στα 31 εκατ. ευρώ (4 λιγότερα από όσα προβλέπονται βάσει συμβολαίου), η επιτροπή θα θέσει την εξής πρόταση στον διευθύνοντα σύμβουλο του συνδρομητικού, Πάνο Παπαδόπουλο:
Να δεχθούν μεν οι ομάδες τη μείωση για την προσεχή σεζόν, αλλά ταυτόχρονα να δεσμευτεί το συνδρομητικό ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξει αύξηση, η οποία θα μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατ. ευρώ.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι «μεγάλοι» θα είναι διατεθειμένοι να δεχθούν ανακατανομή των εσόδων (αφού αυτά που θα χάσουν φέτος θα μπορέσουν να τα πάρουν την επόμενη σεζόν) και οι «μικροί» θα ικανοποιηθούν αρκετά, ώστε να ψηφίσουν την απαραίτητη μείωση.