Ο Μπάμπης Μουρατίδης ήταν ο παίκτης του ΑΟ Αγρινίου που μίλησε στη “συνέντευξη της εβδομάδας”. Ο έμπειρος shooting guard αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της ομάδας, στην αλλαγή προπονητή με τον ερχομό του Γιάννη Διαμαντάκου, στο επόμενο παιχνίδι και στην παρουσία του κόσμου που χρειάζεται για να φτάσει ο Α.Ο.Α. στο στόχο που έχει θέσει από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Αναλυτικά:

Μπάμπη πως κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
Σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Έχουμε απογοητεύσει τη Διοίκηση, τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Σημασία όμως έχει τι κάνουμε από δω και πέρα. Δεν έχει κριθεί τίποτα καθώς είναι μεγάλη η πορεία μέχρι το Μάιο. Πρέπει να σοβαρευτούμε, να δουλέψουμε πολύ και να βγάλουμε μπασκετικό εγωισμό.

Τι έχει αλλάξει με τον ερχομό του Γιάννη Διαμαντάκου;
Είναι ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και έχουμε δουλέψει αρκετά. Έχουμε δώσει βάση στη λεπτομέρεια, στην τακτική για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση και να σκοράρουμε πιο εύκολους πόντους, κάτι που δεν είχαμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Ξέρουμε ότι χρειάζεται δουλειά, ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό.

Πως κρίνεις τη εμφάνισή σας στο παιχνίδι με την Ελίμεια;
Ήταν ένα ματς αρκετά δυνατό. Ήμασταν πολύ άστοχοι στην επίθεση, όμως θεωρώ ότι παίξαμε καλά στην άμυνα. Ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, πήραμε διαφορές 9 πόντων, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν ήμασταν τόσο ψύχραιμοι στην επίθεση για να σταθεροποιήσουμε τη διαφορά. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε, έστω κι αν η απόδοσή μας δεν ήταν πολύ καλή. Είναι μια αρχή, για να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα έχουμε καλύτερη εικόνα.

Ακολουθεί ο αγώνας με τους Τιτάνες Παλαμά. Θεωρείς ότι είναι ένα παιχνίδι στα “μέτρα” σας;
Στη θεωρία υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από το πως θα εμφανιστούμε. Το προηγούμενο διάστημα δεν ήμασταν σταθεροί, όμως πιστεύω στις δυνατότητές μας και πιστεύω ότι με τον ερχομό του νέου προπονητή θα αλλάξει η εικόνα μας. Θεωρώ ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας είναι ο κακός μας εαυτός. Δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο και κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Πως ήταν η παρουσία του κόσμου στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας;
Ξέρουμε ότι έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο της ομάδας. Μας στήριξε και στα επόμενα παιχνίδια θέλουμε να είναι κοντά μας. Τώρα τους χρειαζόμαστε παραπάνω από κάθε άλλη στιγμή. Πολλές φορές οι ομάδες έχουν ένα κακό ξεκίνημα. Εκεί όμως φαίνονται οι ομάδες, στις δυσκολίες και στο χτίσιμο μέσα από αποτυχίες. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι για να ανατρέψουμε την κατάσταση και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη στήριξη του κόσμου.

Πιστεύεις ότι η ομάδα θα βρεθεί στο στόχο που έχει θέσει από το ξεκίνημα της χρονιάς;
Το πρωτάθλημα τελειώνει το Μάιο και θα είναι αμφίρροπο. Σίγουρα το Μεσολόγγι έχει αυτή τη στιγμή ένα προβάδισμα, καθώς βρίσκεται στην κορυφή και έχει περάσει από κάποιες δύσκολες έδρες, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες κακές ήττες μέσα στο γήπεδό μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα ανατρέψουμε την άσχημη πορεία που είχαμε. Όλες οι ομάδες κάνουν “κοιλιά” και εμείς την κάναμε στην αρχή. Με τη βοήθεια και τη στήριξη και του κόσμου θα ανέβουμε και θα βρεθούμε κοντά στο στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή.