Ένα μεγάλο… αγκάθι αποτελεί η υπόθεση του Παναγιώτη Παπαχρήστου και έχει σχέση με τις ελλείψεις στον κανονισμό. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και από τους ισχυρότερους συμβούλους στο Πάρκο Γουδί τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με τρίμηνη απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Ο κ. Παπαχρήστος έχει υποβάλει έφεση και αν η ποινή παραμείνει πρέπει να εκπέσει τόσο από την ΕΠΣ, όσο και (το κυριότερο) από το ΔΣ της ΕΠΟ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφεση έκανε και το ένα από τρία σωματεία, ζητώντας μεγαλύτερη ποινή.

Όπως αναφέραμε η υπόθεση εκδικάστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων και η απόφαση αναμένεται να βγει με το νέο έτος. Η υπόθεση καθυστερεί αν και η προαναφερόμενη δικαστική επιτροπή δεν μας έχει συνηθίσει σε καθυστερήσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι θα γίνει αν η ποινή του Παπαχρήστου παραμείνει τουλάχιστον τρεις μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Αναγκαστικά θα κηρυχτεί έκπτωτος, όμως το θέμα είναι ότι δεν προβλέπεται επιστροφή του όταν περάσει το χρονικό διάστημα της τιμωρίας του.

Η υπόθεση μοιάζει να είναι …κουβάρι. Ένα άλλο ερώτημα, επειδή ο Παπαχρήστος είναι ισχυρός παράγοντας της ομοσπονδίας, είναι αν το χρονικό διάστημα της τιμωρίας του δεν είναι μεγάλο, αν η ΕΠΟ μπορεί να περιμένει, χωρίς να χρειαστεί να τον αντικαταστήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας, Βασίλη Φωτιάδη.

Επειδή η ποινή στον Παπαχρήστο δεν ανακοινώθηκε επίσημα, πιθανολογείται ότι αυτή επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις 27 Νοεμβρίου. Αρα, αν παραμείνει η πρωτόδικη ποινή, αυτή θα λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Και επειδή πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση, δεν έχει πρόβλημα να λαμβάνει μέρος στα ΔΣ της ΕΠΟ, αν και στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας δεν υπογράφει έγγραφα. Από την άλλη υπάρχουν σύμβουλοι της ένωσής του που ζητούν να γίνει ΔΣ, προκειμένου να ενημερωθούν, όμως ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Μια ακόμη παράμετρος έχει σχέση και με τον Κουπτσίδη. Από την ΕΠΟ διέρρευσαν πως αν δικαιωθεί από το δικαστήριο, που γίνεται τον Μάρτιο, δεν θα επιστρέψει.

http://sfyrigmata.blogspot.gr

Υ.Γ. Μετά της τελευταίες εξελίξεις ορίσθηκε για την Παρασκευή (29/ 12 ) έκτακτο Δ.Σ.