Λίγο πριν  την έναρξη   του   δεύτερου γύρου  του πρωταθλήματος της Α  ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας   το   τοπίο   σχεδόν   έχει   ξεκαθαρίσει   όσον   αφορά   την   πρώτη τετράδα αλλά και ποιες θα είναι οι υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό. Πάντως το φετινό   πρωτάθλημα   εάν   ξεχωρίζει   σε   κάτι   από   τα   προηγούμενα   είναι   ότι   δεν υπάρχει ένα ή δύο ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές ανάμεσα στις 8 πρώτες ομάδες, ενώ αν δεν ήταν σ’ αυτή την κατάσταση οι τρεις τελευταίες ομάδες τότε θα ισχυριζόμασταν ότι θα ήταν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Με βάση τον βαθμολογικό πίνακα πέντε ομάδες είναι αυτές που θα διεκδικήσουν καταρχήν   την   είσοδό   τους   στα  play  of  και   κατόπιν   την   κατάκτηση   του πρωταθλήματος.       Η πρωταθλήτρια χειμώνα Φλόγα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρώτου γύρου. Παρότι   το   καλοκαίρι   έφυγαν   αρκετοί   πρωτοκλασάτοι   παίχτες(Νάκος,   Πιστιόλης, Λίτσος, Διαμάντης, Ντζιμάνης, Καντάνης, Χριστόπουλος,κλπ), εν τούτοις κατάφερε να είναι ανταγωνιστική και να διαπρέπει διαθέτοντας παίχτες χαμηλών τόνων οι οποίοι όμως έδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Και σ’ αυτό τεράστια είναι η συμβολή του τεχνικού της Γιώργου Γιάκου που ήρθε στην ομάδα προς το τέλος της περσινής σεζόν. Εφόσον η Φλόγα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με αυτό του πρώτου γύρου τότε λογικά θα είναι στην πρώτη τετράδα και μάλιστα οι παίχτες που ήρθαν τον Γενάρη, Τουρλίδας και Κράνης θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την επιθετική γραμμή   της   ομάδας   που   είναι   δεύτερη   με   31   τέρματα,   ενώ   η   άμυνά   της   δεν χρειάζεται σχεδόν καμία βελτίωση καθώς είναι η καλύτερη με παθητικό  μόλις 5 γκόλ!!!

Φλόγα 2017

Ο ισόβαθμος με την Φλόγα Ναυπακτιακός Αστέρας συγκαταλέγεται ως ένα από τα φαβορί όχι μόνο για την πρώτη τετράδα αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Η πρόσληψη   του   Νίκου   Μιμιγιάννη   στην   τεχνική   ηγεσία   το   καλοκαίρι   ξάφνιασε πολλούς, ωστόσο στη λήξη του πρωταθλήματος θα δείξει αν ήταν η σωστή επιλογή. Πάντως   μέχρι   τώρα   οι   άνθρωποι   του   Αστέρα   έχουν   δικαιωθεί   αφού   η   ομάδα βρίσκεται  στην πρώτη θέση. Παρουσίασε κάποια   αστάθεια , κυρίως σε κάποια ντέρμπι, αλλά ευτυχώς για αυτήν δεν ήταν παρατεταμένη. Έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 35 γκολ, ενώ έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα. Η φυγή του Πιστιόλη και Ζαχαρόπουλου επιτάσσει κάποιες προσθήκες για να έχει η ομάδα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις γιατί πέρυσι στα play of δεν τις είχε.

Η ΑΕΜ που βρίσκεται στην τρίτη θέση άλλαξε προπονητή μόλις την 4η αγωνιστική  και στη θέση του Χρήστου Ζαρκαβέλη ήρθε ο Γιώργος Πετσίνης. Ο Χ Ζαρκαβέλης δεν μπορεί να πει   κανείς   ότι   ήταν   αποτυχημένος   καθώς   πέρυσι   πήρε   το   κύπελλο   ενώ   διεκδίκησε   το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική στην οποία ηττήθηκε στην Αμφιλοχία από τον Παναμβρακικό.  Η ΑΕΜ με τον Γ Πετσίνη δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είχε την ιδανική πορεία. Από τα ντέρμπι που έπαιξε μόνο τον Ομηρο νίκησε, ενώ στην έδρα της είχε απώλειες από Ναυπακτιακό(0-2) και Φλόγα(2-2-). Βέβαια οι «εμβόλιμες» προσθήκες του Πιστιόλη και του Ζαχαρόπουλου από τον Ναυπακτιακό και Ανδρεόπουλου την ενίσχυσαν αλλά   θα   πρέπει   να   αποκτήσει   η   ΑΕΜ   ομοιογενές   σύνολο   εάν   θέλει   να   αυξήσει   τις πιθανότητές της στην κατάκτηση του τίτλου.

ΑΕΜ

Ο νεοφώτιστος Τρίκαρδος Κατοχής πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία κατέχοντας την   4η  θέση   στο   πρωτάθλημα.   Μάλιστα   από   την   6η  αγωνιστική   που   ανέλαβε   ο   Γ Ασπρογέρακας έχει μόλις μια ήττα, αυτή από την Φλόγα εκτός έδρας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει την τέταρτη θέση. Εάν έκανε δύο τρεις πολύ καλές μετεγγραφές ίσως καπάρωνε την πρώτη τετράδα, γιατί κάποιοι από τους νεοαποκτηθέντες του καλοκαιριού προσέφεραν πολύ λιγότερα από αυτά που προσδοκούσε η ομάδα.

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Η διοίκηση του ‘Ομηρου δαπάνησε πολλά χρήματα το καλοκαίρι παίρνοντας έναν από τους   καλύτερους   προπονητές   τον   Β   Ξανθόπουλο   αλλά   και   πολλούς   παίχτες-ονόματα. Ωστόσο ομάδα δεν έγινε και για αυτό το λόγο άλλαξε προπονητή και συνεχίζει στην δαπάνη    απόκτησης   παιχτών.  Η   διοίκηση ελπίζει   ότι   στο   πρόσωπο   του  νέου  Πατρινού προπονητή Χρήστου Καραπίτσου η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Ωστόσο αυτή η επιλογή εγκυμονεί κι ένα ρίσκο. Πέρυσι κάτι ανάλογο έπραξε και ο Ναυπακτιακός με την πρόσληψη του Ανδρέα Ζήκου που είχε παραστάσεις από τα πρωταθλήματα της Αχαΐας και ελάχιστες από την Αιτωλοακαρνανία και το πλήρωσε καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στα play of. Η   ομάδα   του   Ομηρου   λογικά   θα   διεκδικήσει   με   τον   Τρίκαρδο   την   τέταρτη   θέση   της κανονικής περιόδου.

Δοκιμι 2017

Απόλλων Θέρμου, Αντίρριο και Αράκυνθος είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη οχτάδα και λογικά έχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπουν στα play of και επίσης ελάχιστες να παίξουν στα play out. Οι τρεις αυτές ομάδες θα παίξουν κυρίως ρυθμιστικό ρόλο τόσο στην κατάταξη της κορυφής όσο και για τα play out.

Αχ. Αγγελοκαστρου

Ο Αχελώος είναι σχεδόν με το ένα πόδι στην ίδια κατηγορία, ενώ Αναγέννηση Μεσολογγίου και Πανοχθιακός μόνο με θαύμα θα αποφύγουν τη δεύτερη κατηγορία.

Πανοχθιακός 2017

Παραβόλα, Αστακός, Λουτρό και Δοκίμι είναι οι τέσσερις ομάδες που  θα  παλέψουν  για  την αποφυγή  της  12ης  θέσης που   οδηγεί  στην  πιο   κάτω κατηγορία.

Υ.Γ. Να έχετε όλοι σας μια καλή χρονιά με υγεία, ευημερία και να είστε πάντα αισιόδοξοι