Μεγάλο “τρίποντο” απέναντι στον “μισητό” αντίπαλο για τον Παναιτωλικό την Κυριακή το μεσημέρι στην Λιβαδειά. Οι Αγρινιώτες πήραν την νίκη με 2-1 απέναντι στον Λεβαδειακό παίρνοντας ουσιαστικά εκδίκηση για τον τρόπο που ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, σταδιακά άρχισαν να επισκέπτονται την εστία του Επασί με αξιώσεις, για να προηγηθούν τελικά στο 37′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοράρ, παράβαση που κέρδισε ο ίδιος ο Ρουμάνος φορ από τραγικό λάθος του Τσαμπούρη και ανατροπή του από τον Επασί.

Ωστόσο, η απάντηση των παικτών του Ανιγκό ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκο Μαρκόφσκι… πλήγωσε την παλιά του ομάδα, αξιοποιώντας υπέροχη ασίστ του Σουμπίνιο, για να πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Νέο πέναλτι και 1-2…

Στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο 54′, καθώς ο Επασί υπέπεσε στο δεύτερο πέναλτι ανατρέποντας τον Ντίας, για να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Μοράρ ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα κι ενώ ο Σωτηρίου αναγκαστικά μπήκε άρον άρον στο ματς κάτω από τα δοκάρια, με τα «καναρίνια» να αρκούνται στη διαχείριση του προβαδίσματός τους από εκεί και πέρα.

Άλλωστε, υπήρξαν ένα σωρό διακοπές στην εξέλιξη της αναμέτρησης, βγήκαν ουκ ολίγες κίτρινες κάρτες από το τσεπάκι του ρέφερι Βάτσιου, ενώ ο Λεβαδειακός στάθηκε άτυχος στο 76′, καθώς ήταν η σειρά του Τσαμπούρη να βρει το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Εντέλει, οι Αγρινιώτες πήραν το πολύτιμο τρίποντο και αισθάνονται αρκετά άνετα εν όψει των οκτώ τελευταίων αγωνιστικών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τους Πάτρα και Νικολαΐδη, αμφότεροι από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας.

Κίτρινες: 28′ Νίκας, 34′ Τσαμπούρης, 36′ Επασί, 52′ Καθάριος, 79′ Ζαραδούκας, 87′ Καραχάλιος – 40′ Ρόσα, 50′ Άργκους, 79′ Γουίλιαν, 88′ Μπεχαράνο

Κόκκινες: 54′ Επασί.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Νίκας (59′ Σωτηρίου), Καθάριος (77′ Ζαραδούκας), Σουμπίνιο (66′ Καραχάλιος), Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Μύγας, Άργκους (72′ λ. τρ. Γουίλιαν), Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (90’+1 Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ (90’+7 Βασιλούδης), Μοράρ.