Ο Δημήτρης Κυριλής είναι ο παίκτης του ΑΟ Αγρινίου που μίλησε στη “Συνέντευξη της εβδομάδας”. Ο νεαρός shooting guard αναφέρθηκε στο σερί των θετικών αποτελεσμάτων της ομάδας, στο παιχνίδι με το Στρατώνι που ακολουθεί και στο επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Δημήτρη απέναντι στα Φάρσαλα πετύχατε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη. Θεωρείς ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή είστε στην καλύτερη κατάσταση μέχρι τώρα στη σεζόν;
Σίγουρα είμαστε. Όχι μόνο επειδή έχουμε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, αλλά επειδή έχουμε μάθει να παίζουμε σωστά και ομαδικά σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω όμως ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης.

Δείχνετε ότι είστε αρκετά καλοί στην άμυνα στα τελευταία παιχνίδια. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που φέρνει τα θετικά αποτελέσματα;
Όντως η άμυνά μας είναι πολύ καλή. Παίζουμε δυνατά και δείχνουμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε τη νίκη περισσότερο από τον καθένα. Έχουμε αρχές και τις τηρούμε κατά γράμμα. Από την επιθετική άμυνα βέβαια βρίσκουμε ευκολότερα φάσεις στην επίθεση.

Ακολουθεί ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο το Στρατώνι. Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε μία ακόμα νίκη που θα σας φέρει ψηλότερα στη βαθμολογία;
Τίποτα περισσότερο από το να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή σε επίθεση και άμυνα και να έχουμε υψηλά στάνταρ συγκέντρωσης. Ξέρουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και την Κυριακή μένει να το δείξουμε.

Θεωρείς ότι η ομάδα βάσει και του προγράμματος που έχετε μπορεί να βρεθεί κοντά στους αρχικούς στόχους που έχουν τεθεί;
Δεν έχει σημασία το πρόγραμμα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Ισχύει όμως και το αντίθετο. Κάθε αντίπαλος ξεχωριστά λοιπόν και 100% σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και αξίζουμε.

Έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες και βλέποντας και τα αποτελέσματα πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;
Το επίπεδο είναι υψηλό και ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες είναι ισάξιες γι’ αυτό και βλέπουμε αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο λοιπόν δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν ούτε όμως και να υπερτιμήσουμε κάποιον. Προετοιμαζόμαστε σκληρά οποιοδήποτε αντίπαλο και αν έχουμε.