Ο Νίκος Τάγκας είναι ο παίκτης του ΑΟ Αγρινίου που μίλησε στη “Συνέντευξη της εβδομάδας”. Ο 33χρονος power forward και center αναφέρθηκε στα τελευταία θετικά αποτελέσματα, στο παιχνίδι με τη Χαλκηδόνα που ακολουθεί και για την εμπειρία από την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Αναλυτικά:

Νίκο σε ένα ακόμη παιχνίδι δείξατε πολύ καλή εικόνα και πήρατε μια σημαντική νίκη. Αρχίζετε να βλέπετε πιο αισιόδοξα τη συνέχεια και την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας;
Σαφώς και είναι μία πολύ σημαντική νίκη και για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς ήρθε με εμφατικό τρόπο απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ωστόσο θα έχει αντίκρισμα μόνο αν συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο σοβαροί και στα επόμενα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε καθόλου το βαθμολογικό πίνακα, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ανταποκρινόμαστε σε κάθε παιχνίδι όπως πρέπει.

Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Χαλκηδόνα, μια ομάδα που έχει στόχο την παραμονή. Θεωρείς ότι μπορείτε να φτάσετε σε μια ακόμα νίκη που θα σας φέρει ακόμα ψηλότερα;
Η Χαλκηδόνα είναι μία σκληρή ομάδα, το απέδειξε άλλωστε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όπου μας δυσκόλεψε πολύ και αν δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και σοβαροί θα έχουμε πρόβλημα. Παρόλα αυτά δουλεύουμε όλη την εβδομάδα πολύ καλά και νομίζω ότι θα είμαστε όπως πρέπει για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι είχατε κερδίσει εκτός έδρας μπορεί να σας επηρεάσει ως προς τη συγκέντρωση στον αγώνα με δεδομένο ότι ακολουθεί και ένα γειτονικό ντέρμπι με το Χαρίλαο Τρικούπη;
Δε σκεφτόμαστε ούτε το πρώτο παιχνίδι και φυσικά ούτε το Χαρίλαο Τρικούπη. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τη Χαλκηδόνα και αν δεν είμαστε προσηλωμένοι αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδι ή αν τολμήσουμε να υποτιμήσουμε τον προσεχή μας αντίπαλο, θα συμβεί ότι συνέβη με τα Φάρσαλα πριν 2 βδομάδες, που κινδυνεύσαμε να χάσουμε.

Πως είναι για σένα η εμπειρία να αγωνίζεσαι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας;
Αγωνιζόμουν στις τοπικές κατηγορίες και είναι η πρώτη μου φορά που παίζω σε αυτό το επίπεδο και πραγματικά το θεωρώ “ευλογία”. Δε σου κρύβω ότι αντιμετωπίζω με μεγάλο ενθουσιασμό τη συνύπαρξη μου στο γήπεδο με τόσους πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίχτες, τόσο συμπαίκτες όσο και αντιπάλους. Μου δίνουν κίνητρο καθημερινά να βελτιώνομαι μπασκετικά και προσπαθώ να παίρνω από αυτούς ότι περισσότερο μπορώ. Σίγουρα οι ευθύνες και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερα, κομμάτι στο οποίο με βοήθησαν πολύ και οι προπονητές μου αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα και για αυτό τους είμαι ευγνώμων.

Πιστεύεις ότι μετά από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στο παιχνίδι της Κυριακής;
Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και ειδικά τώρα που η ομάδα βρίσκεται σε ένα θετικό μομέντουμ μπορεί να μας δώσει έξτρα ώθηση. Ελπίζω να γεμίσουν το κλειστό στο παιχνίδι με τη Χαλκηδόνα.