«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο,  αποφάσισε η κυβέρνηση. Έτσι, λίγο μετά τις 21.00 της Δευτέρας (12/3) η ΓΓΑ έδωσε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ, που αιτιολογεί την επ’ αόριστον διακοπή, η οποία μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζεται αφορά τη Σούπερ Λίγκα, ενώ δεν θα διεξάγονται μέχρι νεοτέρας ούτε ματς Κυπέλλου (ο θεσμός βρίσκεται πριν από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης)!

Πάντως, από το «λουκέτο» τη γλίτωσε  η Β’ Εθνική, όπως και η τρίτη κατηγορία, το γυναικείο ποδόσφαιρο και τα τοπικά πρωταθλήματα. Κάτι είναι και αυτό…

Ιδού το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

«Η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 868/12-3-2018, είναι η ακόλουθη:

Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.

Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».