Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της Μεγάλης Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Super League, μεταξύ των ομάδων που δεν έχουν βρει, ακόμα, τηλεοπτική στέγη. Μάλιστα στην εν λόγω διαδικασία, τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε αυτοπροσώπως ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Λαμία, η Κέρκυρα, ο Πλατανιάς, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Άρης και ο ΟΦΗ (οι Κρητικοί παρότι απουσίαζαν συναίνεσαν προφορικά) συμφώνησαν να συστήσουν μία τετραμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αλαφούζο (Παναθηναϊκός), Σπανό (Ατρόμητος), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης) και Καρυπίδη (Άρης).

Άμεσος στόχος των παραπάνω ΠΑΕ είναι να διαπραγματευτούν με την ΕΡΤ και τη Nova, την πιθανότητα υπογραφής τηλεοπτικού συμβολαίου. Μάλιστα οι ομάδες που συμμετείχαν στη συνάντηση, υπέγραψαν κι ένα μνημόνιο. Σύμφωνα με το οποίο, καμία από αυτές δεν θα μπορεί να διαπραγματευτεί, μόνη της, το τηλεοπτικό της μέλλον. Μαζί θα πορευτούν κι αυτό έγινε ξεκάθαρο.

Προεξέχοντα ρόλο σ’ αυτήν την προσπάθεια, φυσικά, παίζει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μπορεί να αντιμετωπίζουν μύρια όσα προβλήματα, ωστόσο η παρουσία τους και μόνο στην τετραμελή επιτροπή, ισχυροποιεί τις υπόλοιπες ομάδες, στην προσπάθειά τους για εύρεση νέας τηλεοπτικής στέγης. Αυτό που επιχειρείται να γίνει, ουσιαστικά, είναι να δημιουργηθεί μία νέα, μίνι κεντρική διαχείριση. Στην οποία βασικός πόλος, θα είναι το «τριφύλλι».

Τέλος, να σημειωθεί και κάτι ακόμα. Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου σ’ αυτή την κρίσιμη συνάντηση, δεν είναι τυχαία. Ο μεγαλομέτοχος, με δική του ευθύνη, έχει φέρει το σύλλογο στο χείλος της καταστροφής. Έχει κάνει φρικτά λάθη, τα οποία δεν θα ξεχαστούν από κανέναν Παναθηναϊκό. Ωστόσο με τη στάση του τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνει τουλάχιστον πως δεν θέλει να διαλύσει, ολοκληρωτικά, το κλαμπ. Και οι διακανονισμοί που τρέχουν εσχάτως και η επιχείρηση αναζήτησης τηλεοπτικού συμβολαίου, είναι κινήσεις προς αποφυγή των χειρότερων σεναρίων (όπως π.χ. ο υποβιβασμός).

www.sportime.gr