Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της Super League και η μάχη της κατάκτησης της 5ης θέσης έχει ανάψει για τα καλά. Μετά τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πλατανιά με 4-0 (2/4), οι Αρκάδες βρίσκονται σε ευρωπαϊκή τροχιά και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού το πρόγραμμα μέχρι το τέλος είναι ευνοϊκό σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Ο Αστέρας μάλιστα, ευνοείται προς το παρών σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ξάνθη, σύμφωνα με το 4ο κατά σειρά κριτήριο. Στα μεταξύ τους ματς υπάρχει πλήρη ισορροπία, με 0-0 στην Ξάνθη και 1-1 στην Τρίπολη, οπότε τα τρίτα πρώτα κριτήρια (σύνολο βαθμών στα μεταξύ τους ματς, διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες, καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες) δεν βγάζουν νικητή. Η ομάδα της Τρίπολης «κερδίζει» τους Ακρίτες στο τέταρτο κριτήριο (συνολική διαφορά τερμάτων), καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται στο + 11 έναντι του – 3 της Ξάνθης.

Σύμφωνα λοιπόν, με τις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές, Αστέρας και Ξάνθη φαίνεται πως θα παλέψουν για την 5η θέση, με αουτσάιντερ τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (36β.): Λεβαδειακός (Ε), Κέρκυρα (Ε), Απόλλων Σμύρνης (Μ), Παναιτωλικός (Ε)

ΞΑΝΘΗ (36β.): ΠΑΣ Γιάννινα (Μ), ΠΑΟΚ (Ε), ΑΕΛ (Μ), Παναθηναϊκός (Ε)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (34β.): ΠΑΟΚ (Ε), Παναθηναϊκός (Μ), Πλατανιάς (Ε), Λεβαδειακός (Μ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (32β.): Ατρόμητος (Μ), Πανιώνιος (Ε), ΠΑΟΚ (Μ), Ξάνθη (Μ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (32β.): ΑΕΛ (Ε), Λαμία (Μ), Ολυμπιακός (Ε), Αστέρας Τρίπολης (Μ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (30β.): Ξάνθη (Ε), ΑΕΛ (Μ), Λαμία (Ε), Ολυμπιακός (Μ)

* Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4) τον Απόλλωνα Σμύρνης σε εξ αναβολής παιχνίδι

http://www.sportime.gr