Ο Νίκος Τάγκας είναι ο παίκτης του ΑΟ Αγρινίου που μίλησε στη “Συνέντευξη της εβδομάδας”. Ο έμπειρος forward και center αναφέρθηκε στη νίκη επί του Παλαμά, στο παιχνίδι με την Καβάλα που ακολουθεί και στις ομάδες που θεωρεί ότι θα βρεθούν στις πρώτες αλλά και τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Αναλυτικά:
Νίκο το παιχνίδι με τον Παλαμά ήταν το καλύτερο σας τουλάχιστον ως προς το επιθετικό κομμάτι;
Σίγουρα από άποψη παραγωγικότητας ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, όπως άλλωστε δείχνει και το σκορ, αλλά δε νομίζω ότι είχαμε τη διάρκεια και την ποιότητα που έχουμε δείξει σε άλλα παιχνίδια που έχουμε κερδίσει στο παρελθόν. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης στην άμυνα και δεν κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει. Ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρευτήκαμε, ανεβάσαμε την απόδοσή μας και φτάσαμε σε μια ευρεία νίκη.
Ακολουθεί ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην έδρα σας αυτό κόντρα στην ομάδα της Καβάλας. Τι χρειάζεται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση για να φτάσετε στη νίκη;
Η Καβάλα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ίσως η πιο πλήρης σε ότι αφορά το ρόστερ της. Έχει τρομερό επιθετικό ταλέντο σε όλες τις θέσεις, οπότε απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση, ενέργεια και πάθος στην άμυνα μας, για να την κρατήσουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερα.
Βλέπετε το παιχνίδι αυτό σα μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχετε μια σπουδαία νίκη μπροστά στους φιλάθλους σας;
Κάθε παιχνίδι και ειδικά στο Αγρίνιο θέλουμε να το κερδίζουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Τώρα βέβαια παίζουμε με τον πρωτοπόρο και εκτός από την προφανή βαθμολογική σημασία που έχει το ματς, θέλουμε να κερδίσουμε για το γόητρό μας και το μπασκετικό μας εγωισμό.
Τι θέλετε να δείξετε στην τελευταία πεντάδα των αγώνων της φετινής χρονιάς;
Έχουμε ήδη δείξει, ότι στην καλή μας μέρα, παίζοντας συγκεντρωμένα και με βάση το πλάνο των προπονητών μας, δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Αντίστοιχα όταν αποκλίνουμε από το πλάνο αυτό, μπορούμε να δυσκολευτούμε ή να χάσουμε από θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους. Οπότε το μόνο που χρειάζεται στα επόμενα 5 παιχνίδια, είναι να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας για να πανηγυρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.
Ποιες ομάδες θεωρείς ότι είναι τα φαβορί για την άνοδο πλέον και ποιες για τον υποβιβασμό;
Εδώ που φτάσαμε, η βαθμολογία πλέον μιλάει από μόνη της. Καβάλα και Χαρίλαος Τρικούπης έχουν σαφέστατα τον πρώτο λόγο και δύσκολα θα χάσουν την άνοδο. Στην ουρά εκτιμώ ότι πλην της Κοζάνης και του Παλαμά, θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ Χαλκηδόνας και Ξάνθης για την τρίτη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική.