Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, για όσες ομάδες δεν εξασφάλιζαν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα!

Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις, η Λίγκα συνεδρίασε και ενέκρινε την τροποποίηση του υπάρχοντος κανονισμού, με τα 3/4 του Σώματος να δίνουν το πολυπόθητο «ναι». Υπέρ της άρσης του υποβιβασμού ψήφισαν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία. Κατά ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς, ενώ απούσα από τη διαδικασία ήταν η Κέρκυρα.

Πλέον, το μπαλάκι περνάει στην ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη ν’ αλλάξει την ποινή του υποβιβασμού, από τη στιγμή που έχει σχετική εισήγηση γι’ αυτό από τη Λίγκα. Κατά πάσα πιθανότητα, οι κυρώσεις που θα έχουν οι μη αδειοδοτούμενες ομάδες θα επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς. Ο πέλεκυς, συγκεκριμένα, θα μεταφράζεται: 1) σε -6 βαθμούς με το ξεκίνημα της Super League 2018-19 και 2) σε απαγόρευση μεταγραφών!

Τέλος, να σημειωθεί κάτι σημαντικό. Από την τροποποίηση του κανονισμού δεν σώζεται μόνο ο Παναθηναϊκός. Σώζονται όλες οι ομάδες που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο και πλάνο βιωσιμότητας. Σε περίπτωση που δεν περνούσε από τη Σούπερ Λιγκ η αλλαγή της ποινής, τότε ήταν αμφίβολο αν θα υπήρχε διψήφιος αριθμός ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα!

www.sportime.gr