Προβλήματα σε ότι αφορά την αυτόνομη πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση ατόμων με κινητικά προβλήματα έχουν τα γήπεδα έξι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας .

Πρόκειται για τις ομάδες: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα

Οι συγκεκριμένες ομάδες κλήθηκαν την Πέμπτη (3/5) σε ακρόαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αφού τα έργα σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι τις 31/12/2017.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς χωρίς τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν είναι δυνατή η άδεια διεξαγωγής του αγώνα ενώ το κόστος πρέπει να το αναλάβουν οι ομάδες, ακόμη και αν τα γήπεδα δεν είναι δικά τους.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 αναφέρει ότι:

1) Οι απαραίτητες διαμορφώσεις σταδίων, γηπέδων και κτιρίων, στα οποία διεξάγονται αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, οι οποίες προβλέπονται, στην παρ. 4 του άρθρου 26 του Ν. 4067/2012 (Α΄79) ολοκληρώνονται το αργότερο έως τις 31.12.2017, με ευθύνη και δαπάνες των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών που τα χρησιμοποιούν ως γηπεδούχες.

2) Η ύπαρξη και καλή λειτουργία της ως άνω διαμόρφωσης και των ως άνω συστημάτων σε αθλητική εγκατάσταση στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας μετά το πέρας της προθεσμίας που τίθεται στην παρ.1, αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της προβλεπόμενης στην παρ. 9 του άρθρου 56Α του Ν. 2725/1999, άδειας τέλεσης αγώνα.

3) Χωρίς τη διαμόρφωση των χώρων, σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου, η οποία βεβαιώνεται από την αρμόδια υπηρεσία πολεοδομίας, δεν είναι δυνατή η χορήγηση του πιστοποιητικού που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999. Αν πριν από ή κατά τη διεξαγωγή αθλητικής συνάντησης διαπιστωθεί η μη καλή λειτουργία ή η διακοπή λειτουργίας των ως άνω διαμορφώσεων κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακαλείτο ανωτέρω πιστοποιητικό.

4) Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να ορίζεται ότι οι ρυθμίσεις της παραγράφου 1 αφορούν ορισμένες μόνο κατηγορίες πρωταθλημάτων, να επεκτείνεται η εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών και σε άλλα αθλήματα και να παρατείνεται η προβλεπόμενη στην παράγραφο 1 προθεσμία.