Είναι το αφεντικό στους Έφηβους και το απέδειξε ξανά… Η Κ17 του Ολυμπιακού, λοιπόν, διατήρησε τα σκήπτρα της και κατέκτησε το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας το βράδυ της Τετάρτης (9/5), κερδίζοντας στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό με 4-3 στον τελικό που έγινε στο Αγρίνιο.

Η κανονική διάρκεια βρήκε τους νεαρούς «αιώνιους» στο «στείρο» 0-0, στην παράταση ήρθαν τα γκολ για αμφότερες τις πλευρές και όλα κρίθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία, με τους «πράσινους» να αστοχούν δύο φορές από την άσπρη βούλα και να το πληρώνουν ακριβά.

Το παιχνίδι στο 90λεπτο ήταν ισορροπημένο, με τους Πειραιώτες να έχουν λίγη περισσότερη κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες, ωστόσο το «τριφύλλι» ήταν αυτό που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες.

Χαρακτηριστικότερη, βέβαια, ήταν το δοκάρι του Τζαβίδα στο 65′, με τον ΠΑΟ να ανοίγει εντέλει το σκορ στο 98′ με κοντινό πλασέ του Αθανασακόπουλου.

Ο Ολυμπιακός πίεσε εν συνεχεία και ευτήχησε να ισοφαρίσει στο 118′ με προβολή του Μπουλάρι, για να κριθούν όλα στα πέναλτι.

Ο Καραργύρης για λογαριασμό της ομάδας του Τάσου Θέου απέκρουσε την εκτέλεση του Μαυρουδή, ο Χατζηγιαννάκης για τον ΠΑΟ με τη σειρά του σταμάτησε το πέναλτι του Μπουλάρι, για να ακολουθήσει η άστοχη εκτέλεση του Σαντικάι στο τελευταίο πέναλτι του «τριφυλλιού».

Ο Γκοτζαμανίδης ευστόχησε για το 4-3 και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην κατηγορία των Εφήβων, όντας ο πολυνίκης στη διοργάνωση κι ενώ πέρσι είχε κερδίσει στον τελικό τον ΠΑΟΚ, στα πέναλτι και πάλι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσης του Συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Κόλλια και Θανασιά.

Κίτρινες: 37′ Γλυνός, 42′ Κωνσταντινίδης, 79′ Νικολής, 86′ Μπουλάρι, 90’+2 Μπόνιος, 119′ Τσακίρης – 34′ Αλεξανδρόπουλος, 85′ Ηλιάδης, 99′ Τζαβίδας, 113′ Σερπεζής, 114′ Χατζηγιαννάκης

Κ17 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Θέος): Καραργύρης, Κωνσταντινίδης (109′ Κοτσιανούλης), Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Γλυνός, Νικολής, Τσακίρης (70′ Γεωργαντής), Μούγιος (79′ Μπόνιος), Φέκκας, Μπουλάρι.

Κ17 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Αλεξιάδης): Χατζηγιαννάκης, Βαγιαννίδης, Παρασκευόπουλος, Σαντικάι, Σπίνος (91′ Ντοματάς), Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος (105’+2 Αναστόπουλος), Μαυρουδής, Σαμαράς (81′ Ζαχαρίτης), Τζαβίδας (70′ Ηλιάδης), Σερπεζής.

http://www.a-sports.gr