Στην αντεπίθεση και δικαιολογημένα περνούν οι έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν έχουν καταφέρει να βρουν τηλεοπτική στέγη.

Μετά το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης, αρκετές ΠΑΕ βρίσκονται στο… έλεος του Θεού και επιρρίπτουν ευθύνες και στη διοργανώτρια, απειλώντας να μην υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, μπλοκάροντας την έναρξη του νέου.

Άλλωστε, όπως τονίζουν Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ατρόμητος, Λαμίας, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός, ακόμα τους οφείλεται πάνω από το 50% του συμφωνηθέντος ποσού, δημιουργώντας τους μεγάλα προβλήματα.

Αναλυτικά η επιστολή: «Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνηση σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Sυρer League.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού) με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργειά για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζεται πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος.

Αναμένουμε απάντηση σας

Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ

Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ».

 

 

 

 

http://www.a-sports.gr