Ο 27χρονος αμυντικός μίλησε στο gazzetta.gr για τους στόχους του με τον Παναιτωλικό και τόνισε πως αν δουλεύεις μέσα στο γήπεδο, μπορείς και να βάζεις ψηλά τον πήχη των προσδοκιών

 Από τους τύπους που έχουν πάρει… απολυτήριο στην μπάλα μπορεί να χαρακτηριστεί ο Τάσος Τσοκάνης. Βλέπετε «σπούδασε» το ποδόσφαιρο σε όλες τις διαβαθμίσεις του. Ξεκίνησε από την Δ’ Εθνική του παρελθόντος, έγινε επαγγελματίας στην πάλαι ποτέ Γ’ με τον Ηρακλή Ψαχνών, ακολούθησε η Β’ και από το 2012 «φοιτά» στο… σχολείο της Σούπερ Λιγκ. Αρχικά με την Κέρκυρα, ακολούθησε ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αστέρας Τρίπολης και πλέον ο Παναιτωλικός.

Ο 27χρονος ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τα «καναρίνια» όπου ήδη συμπλήρωσε μία διετία και πλέον αρχίζει να «ριζώνει» στο Αγρίνιο. Ο Τσοκάνης μίλησε στο «gazzetta.gr» τόσο για τη χρονιά που πέρασε όσο και για την επόμενη, ενώ αναφέρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο. Οπου πολλές φορές ακούστηκε να λέει τη λέξη «δουλειά», κάτι που τον αντικατοπτρίζει, όπως φαίνεται άλλωστε, και μέσα στο γήπεδο.

-Οι πρώτες σου σκέψεις μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψες;
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στον Παναιτωλικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και συνεχίζουν να μου δείχνουν. Εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να την βοηθήσω.

-Στόχοι για την επόμενη σεζόν;
Ο στόχος της ομάδας είναι μια καλύτερη θέση από αυτή που πήραμε  φέτος και  γιατί όχι και πεντάδα. Με ταπεινότητα,  πολύ προσπάθεια και δουλειά, όλα είναι εφικτά.

-Τι κρατάς και τι αφήνεις από τη χρονιά που πέρασε;
Σίγουρα κρατάω  την αρχή του πρωταθλήματος. Παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε χαρακτήρα, είχαμε συνοχή και προσφέραμε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλαμε να ήμασταν ακόμη πιο ψηλά, αλλά θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε τη νέα χρονιά. Σε προσωπικό επίπεδο κρατάω το γκολ που πέτυχα με τον Πλατανιά. Δεν σκοράρω συχνά. Γενικά θέλω να αφήσω πίσω αυτό που γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι δεν πάμε μπροστά. Θα ήθελα το ελληνικό ποδόσφαιρο να κοιτάζει μπροστά και όχι πίσω. Κάνουμε ανάποδα βήματα. Πάντα κάτι γίνεται…

-Σε είδαμε σε πολλές θέσεις (αριστερό μπακ, ανασταλτικό μέσο). Ποια είναι η κλασική σου;  
Λέω αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ (σ.σ. γέλια). Αυτό είναι προσόν για έναν παίκτη, να μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις και να βοηθά την ομάδα του όπου του ζητηθεί. Για αυτό και εγώ είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις. Να βοηθησω όπου μπορώ.

-Πώς αποφάσισες να γίνεις ποδοσφαιριστής;
Από μικρός μου άρεσε πολύ. Σε όλα τα παιδιά. Ετσι και σε εμένα. Κατάφερα να κάνω  το χόμπι μου επάγγελμα.

-Ξεκίνησες από τον Ηρακλή Ψαχνών και τις μικρές κατηγορίες. Βλέπεις πλέον διαφορές;
Εδώ υπάρχουν προβλήματα στη Σούπερ Λιγκ, φαντάσου στις μικρές κατηγορίες τι συμβαίνει. Πολλά παιδιά έχουν προβλήματα επιβίωσης και υπάρχουν βιοποριστικά ζητήματα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας,  έχει χτυπήσει και τον αθλητισμό.

-Παρακολουθείς από ότι φαίνεται και τις μικρές κατηγορίες.
Ασχολούμαι με όλες. Ακόμα και με τοπικά. Από εκεί ξεκίνησα και εγώ, δεν το ξεχνάω.  Μου αρέσει να βλέπω μπάλα. Διαβάζω και ενημερώνομαι για όλα τα τεκταινόμενα.

-Ξένο ποδόσφαιρο βλέπεις;
Ναι, φυσικά, αλλά μην μου πεις για διαφορές. Δεν συγκρίνεται το ελληνικό π.χ. με το αγγλικό, το ισπανικό ή το γερμανικό πρωτάθλημα. Τι να πούμε…

-Ποιο ήταν το ίνδαλμά σου;
Ο Τζέραρντ. Από μικρός τον έβλεπα. Οταν ήμουν μικρός και ο Μέσι ήταν μικρός (σ.σ. γέλια). Σοβαρά τώρα, υπάρχουν πάρα πολλοί καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές, αλλά ξεχωρίζω τον Τζέραρντ.

-Ποια στιγμή θυμάσαι εντονότερα από την καριέρα σου και ποια θες να ξεχάσεις;
Θυμάμαι το πρώτο  ευρωπαϊκό ματς που ξεκίνησα βασικός. Ηταν με τον Αστέρα κόντρα στην Τότεναμ στην Αγγλία. . Αυτό δεν θα το ξεχάσω.  Για το δεύτερο που με ρωτάς, είναι κάτι γενικό. Ο υποβιβασμός με τον Απόλλων Σμύρνης. Δεν ήμασταν κακή ομάδα και δεν αξίζαμε να πέσουμε. Εκείνος ο υποβιβασμός με στεναχώρησε.

-Η ζωή στο Αγρίνιο;
Το Αγρίνιο είναι μία πόλη κατάλληλη για τον ποδοσφαιριστή. Βγαίνεις έξω και ο κόσμος σου μιλάει για τον Παναιτωλικό. Είναι πολύ ωραίο να τον βλέπεις πόσο αγαπάει την ομάδα. Στην πόλη ζουν για εκείνον.

-Ελεύθερος χρόνος;
Θα βγω μία βόλτα να χαλαρώσω, αλλά προτιμώ να δείχνω περισσότερη αφοσίωση στην οικογένεια και να περνάω στιγμές μαζί της.

-Θες να στείλεις ένα «μήνυμα» στους φίλους του Παναιτωλικού;
Ελπίζουμε και θέλουμε η νέα χρονιά να είναι πιο πετυχημένη, τόσο για του ανθρώπους της ομάδας, όσο και για τον κόσμο που την υποστηρίζει. Με προσπάθεια και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, μπορούμε να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και τον θέλουμε μαζί μας. Θέλουμε την υποστήριξή του και εμείς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα δουλεύουμε σκληρά. Να είναι σίγουροι για αυτό.