Στον μεταγραφικό σχεδιασμό έχουν στρέψει όλες της προσπάθειες τους οι άνθρωποι του Παναιτωλικού από την στιγμή που εξωαγωνιστικές εκκρεμότητες δεν υπάρχουν για να τους …βαραίνουν.

Μετά λοιπόν και την  παραμονή του Τραϊανού Δέλλα στην ομάδα (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση), δεν μένει παρά η διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους στόχους και η συμπλήρωση του ρόστερ ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Παραδοσιακά οι Αγρινιώτες «έκαναν τα ψώνια τους» από ομάδες της Ιβηρικής Χερσονήσου, καθώς και της Λατινικής Αμερικής. Αυτή την φορά η διοίκηση με το προπονητικό τιμ σκοπεύουν να κινηθούν σε διαφορετική ρότα, που είναι οι επαφές και η απόκτηση ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα και κυρίως από ομάδες της Football League.

Ποδοσφαιριστές δηλαδή που είναι γνώστες της Ελληνικής πραγματικότητας , και δεν θα χρειαστούν παραπάνω χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το τμήμα σκάουτιγκ της ομάδας παρακολουθεί τον τελευταίο χρονικό διάστημα αγώνες Football League και έχει «τσεκάρει» νεαρούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας.

«Ονόματα και διευθύνσεις» για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε , αλλά οι ομάδες που αγωνίζονται είναι ο Απόλλων Λάρισας, ο Άρης, ο Παναιγιάλειος και η Αναγέννηση Καρδίτσας.