Την περίπτωση του Πέδρο Άρτσε,  (27χρονος κεντρικός χαφ ημ.γεν. 25/ 11 /1991), εξετάζουν στον Παναιτωλικό για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας της περίοδο του Ιανουαρίου. Οι αποκλειστικές  πληροφορίες από το Agriniogoal.gr θέλουν την όλη υπόθεση να βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς οι διοικούντες στον Παναιτωλικό ασχολούνται με τον ποδοσφαιριστή εδώ και πολύ καιρό, και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ποδοσφαιριστής έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία με την διοίκηση του Παναιτωλικού.

Άλλωστε ο Άρτσε είναι γνωστός στους Αγρινιώτες από την θητεία στην Βέροια, όπου και αγωνίσθηκε αντίπαλος με τον Παναιτωλικό.

Έτσι εκείνο που πρέπει να ξεπεραστεί για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι η συγκατάθεση της Μεξικάνικης ομάδας , καθώς το συμβόλαιο του παίχτη τελειώνει το καλοκαίρι του 2020.

Ο Πέδρο Άρτσε αγωνίζεται στο Μεξικό με την φανέλα της Κλουμπ Αμέρικα (5 συμμετοχές), και το πιο πιθανό είναι να έρθει στην ομάδα του Αγρινίου με την μορφή δανεισμού.

Ο Αρτσε ήρθε στην Ελλάδα το 2012 για την ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Στην συνέχεια αγωνίσθηκε στην Καβάλα (22 συμμετοχές , 1 γκολ), και στην Βέροια ( 47 συμμετοχές). Το καλοκαίρι του 2017, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κλουμπ Αμέρικα στο Μεξικό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά  τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τα χρώματα της Βέροιας από το Δεκέμβριο του 2014.

Φωτο από την αναμέτρηση Βέροιας-Παναιτωλικού (3-12-2016),για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας