Είναι πλέον οριστικό. Ο πρωταθλητής στη Super League από τη σεζόν 2019/2020 θα βγαίνει μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτό αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (28/5) με την απόφαση να είναι ομόφωνη, ενώ δεν προκρίθηκε η πρόταση του Λυσάνδρου για ενδιάμεσο γύρο.

Τι προβλέπει η πρόταση που τελικά υπερψηφίστηκε; Post season, δηλαδή πλέι οφ με τη συμμετοχή των ομάδων από την 1η ως και την 6η θέση, αλλά και πλέι άουτ παραμονής με τις ομάδες από την 7η ως και τη 14η θέση.

Οι λεπτομέρειες ακόμα δεν είναι γνωστές, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τους βαθμούς που θα έχουν οι ομάδες στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Τα πλέι οφ δεν είναι κάτι καινούριο στη λίγκα, όμως για πρώτη φορά από τη σύστασή της ο πρωταθλητής δεν θα βγαίνει μέσα από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και η πρώτη ομάδα δηλαδή της βαθμολογίας θα συμμετέχει στο «μίνι πρωτάθλημα». Θυμίζουμε πως παλιότερα συμμετείχαν μόνο οι ομάδες στις θέσεις 2-5, κουβαλούσαν βαθμούς ανάλογα με τη βαθμολογική τους διαφορά, ενώ από εκεί προέκυπταν αποκλειστικά οι ομάδες που θα αγωνίζονταν στα επόμενα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή στη Super League, μένει να φανεί αν τη νέα σεζόν που υποβιβάζονται δύο ομάδες, θα πέσουν απευθείας ή μέσα από μπαράζ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Super League

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ17 και Κ15 και μερικώς η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κ19 (λόγω εκκρεμούς ένστασης).

2/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ ως Μέλους του Συνεταιρισμού.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα το νέο μοντέλο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League 2019-20 με τη διεξαγωγή Play Off (θέσεις 1-6) και Play Out (θέσεις 7-14).

4/ Το Πρωτάθλημα της Super League αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019.
5/ Αποφασίστηκε ομόφωνα εισήγηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αναφορικά με τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού Fantasy League από την έναρξη της σεζόν 2019-20».