Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Λουίς Κάστρο, ο οποίος μπορεί να λογίζεται ως ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού. Ο Πορτογάλος τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του με την Γκιμαράες και το απόγευμα έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθ’ οδόν για το Αγρίνιο και αύριο αναμένεται να επισημοποιηθεί πως ανέλαβε τα «ηνία» των  «κυανοκίτρινων».
Το gazzetta.gr τον υποδέχθηκε και εκείνος όχι μόνο έδειξε ενήμερος για την ομάδα, αλλά και παρουσιάστηκε ανυπόμονος για πολύ δουλειά.  «Αισθάνομαι ωραία. Πρόκειται για έναν πολύ καλό σύλλογο. Είναι ευκαιρία για μένα. Το ότι βρίσκομαι εδώ πρόκειται για μία καλή εξέλιξη στην καριέρα μου», μας είπε αρχικά.
Αν και μόλις 39 ετών θα βρεθεί εκτός της χώρας του, όμως είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρόκληση που του παρουσιάστηκε. «Είναι πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Είχα κάποιες προτάσεις, όμως αυτή ήταν η καλύτερη που μπορούσα να επιλέξω. Μίλησα με ανθρώπους που ήξεραν πράγματα για το πρωτάθλημα της Ελλάδας και μου είπαν να δεχθώ».
Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε αν έχει δει ματς του Παναιτωλικού: «Φυσικά. Στο άκουσμα του ενδιαφέροντος της ομάδας, αμέσως ήθελα να μάθω πράγματα για εκείνη. Να τη γνωρίσω καλά».
Οσο για τη φιλοσοφία του και τι περιμένουμε να δούμε από τα «καναρίνια» της νέας σεζόν, ήταν… ξεκάθαρος. «Επιθετικό παιχνίδι! Περισσότερες επιθέσεις, πιο πολλά γκολ, γενικά ωραίο ποδόσφαιρο για τους θεατές! Πιστεύω πως όταν περνάει καλά ο κόσμος στις κερκίδες, το ευχαριστιούνται και οι ποδοσφαιριστές, ενώ και σε εκείνους αρέσει περισσότερο να έχουν τη μπάλα στα πόδια και να παίζουν επιθετικά».