Ο Ζοάν Μαρσιάλ μίλησε στο SDNA για τη νέα του εμπειρία στην Ελλάδα, τους ατομικούς και ομαδικούς του στόχους με τον Παναιτωλικό και εξήγησε τι να περιμένει το ελληνικό κοινό απ’ αυτόν.

Ο  Παναιτωλικός ενισχύθηκε σημαντικά στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση του Ζοάν Μαρσιάλ, τον αδερφό του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι Μαρσιάλ. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου έως το 2021, με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού και τον προπονητή, Λουίς Κάστρο, να δείχνουν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Ο Μαρσιάλ, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Παναιτωλικό, βρέθηκε στην πατρίδα του και επέστρεψε στην Ελλάδα την Πέμπτη μεταφέροντας στο SDNA τις πρώτες του εντυπώσεις από τη χώρα μας: «Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ καλή! Ο καιρός είναι ζεστός και οι άνθρωποι είναι καλοί. Είναι μία υπέροχη χώρα, αλλά όλοι το ξέρουν αυτό».

Ο 28χρονος Γάλλος δεν έχει ξαναπαίξει στην Ελλάδα. Έχει περάσει από το γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ τη τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στο Ισραήλ για την Πετάχ Τίκβα και την Ασχόντ. Έτσι, αναμένεται σε λίγες μέρες να έχει την πρώτη του επαφή με τη Superleague: «Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά ένας φίλος μου έπαιζε στο πρωτάθλημα, μου είπε ότι θα το απολαύσω».

Στόχος του Μαρσιάλ είναι να φτάσει στο πραγματικό του επίπεδο, ενώ θέλει να βοηθήσει τον Παναιτωλικό να πετύχει την είσοδο του στα play-off της Superleague: «Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίζω όσα περισσότερα παιχνίδια είναι δυνατό και να φτάσω στο πραγματικό μου επίπεδο. Στόχος του Παναιτωλικού είναι να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, στους πρώτους έξι. Θα έχει δουλειά, αλλά έχουμε καλή ομάδα, έναν παθιασμένο προπονητή και ποιοτικό τιμ που όλοι έχουν τον ίδιο στόχο».

Όσον αφορά το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από την ομάδα του Αγρινίου, ο ίδιος δεν γνωρίζει τι συνέβη ακριβώς: «Δεν ξέρω πώς προέκυψε το ενδιαφέρον. Ο προπονητής κάλεσε τον ατζέντη μου νομίζω».

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τον αδερφό του, τον Άντονι, και τι του είπε για τη νέα του περιπέτεια στην Ελλάδα: «Είμαι πάντα σε επαφή με τον μικρό μου αδερφό. Είναι χαρούμενος για μένα. Δίνουμε ο ένας στον άλλον συμβουλές και δύναμη για να συνεχίσουμε».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό στα ελληνικά γήπεδα: «Τι να περιμένετε από εμένα; Να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα στο μέγιστο με την εμπειρία μου».