Επίσημη μορφή πήρε πλέον η συνεργασία του Παναιτωλικού με την Μπενφίκα, καθώς και οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν πως πλέον έχουν στενούς ποδοσφαιρικούς δεσμούς. Αρχικά οι «αετοί της Λισσαβόνας», όπου μέσω των όσων ανέφεραν έκαναν γνωστό πως εκείνοι και τα «καναρίνια» θα συνεργάζονται στενά και σαν ίσος προς ίσος σε όλα τα επίπεδα, ενώ αμέσως μετά και οι «κυανοκίτρινοι» «σφράγισαν» το deal που τους ανεβάζει επίπεδο.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Η συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Παναιτωλικός με τη Μπενφίκα, πήρε και επίσημη μορφή, με τους «Αετούς» της Λισαβώνας να ανακοινώνουν το πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των προέδρων Λουίς Φελίπε Βιέιρα – Γεράσιμου Μπελεβώνη (φώτο). Με αυτή ο Σύλλογός μας διευρύνει ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές του εντός και εκτός συνόρων και οργανώνει τα βήματά του προς το αύριο με συμμάχους μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ.
Η ανακοίνωση της Μπενφίκα έχει ως εξής:
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
Η Μπενφίκα και ο Παναιτωλικός έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τους δύο Συλλόγους όσον αφορά τις ανταλλαγές αθλητών, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών. Και οι δύο Σύλλογοι θα μπορούν να έχουν το δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση αθλητικών και οικονομικών δικαιωμάτων παικτών, με την πρόσφατη παραχώρηση του Ντάλσιο Γκόμες, να είναι ένα παράδειγμα της συνεργασίας που ήδη έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Η καλή σχέση μεταξύ των δύο Συλλόγων ήταν ιδιαίτερα αισθητή τα τελευταία χρόνια, όπως το 2018/19 που οι παίκτες Γκούγκα και Αμαράλ, έπαιξαν για τον Παναιτωλικό ως δανεικοί και συνέβαλλαν στην κατάκτηση της ένατης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Για την Μπενφίκα στόχος αυτής της εταιρικής σχέσης είναι επίσης να διευρυνθεί η δυναμική της ομάδας με εστίαση στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Εκτός από την ανταλλαγή αθλητών η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών, μεταξύ των επιτελείων των δύο Συλλόγων, με σκοπό την ανάπτυξη και την κατάρτιση του προσωπικού τους. Γι’ αυτό το λόγο έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου η Μπενφίκα Β να πάρει μέρος στο πρώτον φιλικό αγώνα του Παναιτωλικού στο γήπεδό του. Ο αγώνας αυτός θα είναι η τελευταία δοκιμή πριν την έναρξη της σεζόν για τους νεαρούς «αετούς».