Πέρασαν περίπου 15 ημέρες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και κάποια πρώτα συμπεράσματα έχουν βγει για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Κακά τα ψέματα ο κόσμος για τους «νεοσύλλεκτους» θέλει να μάθει.

Άλλωστε οι περισσότεροι αν όχι όλοι που φόρεσαν αυτό το καλοκαίρι  την φανέλα του Παναιτωλικού είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

Από τους καινούριους λοιπόν στο Σαββατιάτικο φιλικό με την ΑΕΛ, ξεχώρισε με την παρουσία του στο γήπεδο ο κεντρικός μέσος Μιμίτο

Ο Atair Mimito Rocha Biai, όπως είναι το πλήρες ονομά του είναι γεννημένος στη Γουινέα Μπισάου αλλά έχει αποκτήσει την πορτογαλική υπηκοότητα. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα και μεταπήδησε σε αυτά της Γκιμαράες, μέχρι πρότινος ανήκε στην Γκιμαράες β’ .

Στο φιλικό με την ΑΕΛ με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο 35΄  έδωσε αυτό το «κάτι» που έλειπε από τον Παναιτωλικό. Μπαίνει δυναμικά  στις φάσεις και με προσόν την ταχύτητα του και αλτικότητα κατάφερε να κάνει την διαφορά από το πρώτο φιλικό ματς. Στο β΄ημίχρονο οι κάθετες μπαλιές του ήταν κίνδυνος-θάνατος στην εστία της ΑΕΛ και δημιουργήθηκαν καλές ευκαιρίες για γκολ που δεν αξιοποίησαν οι επιθετικοί του Παναιτωλικού. Η θέση του στον αγωνιστικό χώρο είναι κεντρικός χαφ αλλά από ότι διακρίναμε μπορεί ακόμη να παίξει και «δεκάρι».