Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στην πρωινή ζώνη του Agriniowebradio.gr ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης. Σχολιάζοντας την αθλητική- κι όχι μόνο- επικαιρότητα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Συμψηρή, στάθηκε στο τριετές πλάνο της ομάδας αλλά και στο όραμα που χρειάζεται να δείξουν οι τοπικοί παράγοντες ώστε να εκμεταλλευτούν την προοπτική του Παναιτωλικού στο γήπεδο αλλά και στα προπονητήριά του. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για να γίνει ξανά ελκυστικό το ποδόσφαιρο, την σημασία των τηλεοπτικών για τις ομάδες, ενώ αποκάλυψε πως ένας τελικός κυπέλου για τον Παναιτωλικό είναι για εκείνον μεγαλύτερος πόθος από την έξοδο στην Ευρώπη!

Για την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη:

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση, κυρίως για τα θέματα της βίας. Ξέρει την περιοχή γιατί έρχεται αρκετά συχνά, η σύζυγός του είναι από εδώ, έχει φίλους και φαίνεται να ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Αυτό είναι καλό για να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που είχαμε και με τον προηγούμενο υφυπουργό. Ξέρει ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει σοβαρά θέματα σε αυτό τον τομέα αλλά θέλει μια συνολική αντιμετώπιση. Δυστυχώς στο θέμα της βίας δεν έγινε τίποτε προληπτικά και τώρα τα μέτρα θα είναι κατασταλτικά, κάτι που από μόνο του ποτέ δεν αρκεί, ίσως δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Αλλά εδώ που φτάσαμε…».

Για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα κι αν τα αποτελέσματα μπορεί να φέρει άγχος:

«Έχουμε πει ότι το πλάνο μας είναι τριετές και δεν φοβόμαστε. Πιστεύουμε σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει. Αυτό που θα χρειαστεί είναι υπομονή και στήριξη. Εκείνοι που φαίνεται να είναι οι πιο υπομονετικοί τα τελευταία χρόνια είναι οι οργανωμένοι, οι πιο φανατικοί οπαδοί μας, οι οποίοι δίνουν πιο μεγάλη πίστωση χρόνου σε όλους μας. Το καλό ποδόσφαιρο είναι για εμάς αναγκαιότητα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε στο νου μας και την σκοπιμότητα του αποτελέσματος. Αλλά θέλουμε να παίζουμε τα παιχνίδι μας, όχι απλά να καταστρέφουμε όπως, δυστυχώς, συχνά συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την στήριξη από την τοπική κοινωνία προς την ομάδα;

«Ο Παναιτωλικός έχει μεγάλη στήριξη αλλά έπρεπε να έχει μεγαλύτερη κατά την άποψή μου. Και από τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο αλλά και από τις χορηγίες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Αν δει κάποιος την περιοχή γύρω από το γήπεδο θα καταλάβει ότι έχει γίνει η μεγαλύτερη ανάπλαση στην πόλη. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του προπονητικού κέντρο που, με τους νέους χώρους που θα αξιοποιήσει ο Παναιτωλικός θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και από τα πιο άρτια στην Ευρώπη. Νομίζω ότι αν οι φίλαθλοι είχαν συνολική εικόνα των όσων γίνονται θα ήταν ακόμη πιο κοντά μας. Όσο για τους τοπικούς παράγοντες δεν νομίζω ότι είναι ανικανότητα ή αδιαφορία το ότι ο δρόμος προς το προπονητικό μας κέντρο είναι επί 12 χρόνια σε κακή κατάσταση. Νομίζω ότι λείπει ένα συνολικό όραμα για την περιοχή».

Για τα ΜΜΕ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις σχέσεις με τις άλλες ΠΑΕ:

«Η αναγνώριση του ρόλου που έχει ο Παναιτωλικός στο ποδόσφαιρο από τις άλλες ΠΑΕ μπορώ να πω ότι είναι ακόμη μεγαλύτερη από παλιότερα! Το καλό είναι πως ο τωρινός πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ έχει σχέδιο και όραμα για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Τα τηλεοπτικά είναι ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων των ομάδων, ας μην γελιόμαστε. Όλα τα πρωταθλήματα που γιγαντώθηκαν το έκαναν με πολύ ανεβασμένα τηλεοπτικά δικαιώματα. Για φέτος έχει λυθεί το πρόβλημα γιατί κάποια στιγμή φάνηκε ότι θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα και θα έπεφτε έξω ο προγραμματισμός μας.

Είναι εύκολο να λέει κάποιος «είστε ιδιώτες, βγείτε στην ελεύθερη αγορά», το ποδόσφαιρο είναι κι ένα κοινωνικό αγαθό, αποδίδει στο κράτος και δημιουργεί άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, οπότε πρέπει να το βλέπουμε διαφορετικά. Για το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει κάποια πλατφόρμα όλες τις ομάδες ή για όλα αυτά που ακούγονται για την σχέση που μπορεί να έχει ο Β. Μαρινάκης, εμείς ως Παναιτωλικός δεν προτρέχουμε. Αν δεν κινηθούμε συνολικά και κοιτάζει κάθε ομάδα πως θα πάρει μερικά χρήματα περισσότερα από την άλλη, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε. Υπήρξαν πάντως αδικίες στο πως κατανέμονταν τα χρήματα στο παρελθόν».

Για την παλιά πληγή του κυπέλλου Ελλάδας για τον Παναιτωλικό:

«Είναι ένα μεγάλο παράπονο που έχουμε όλη στην ομάδα γιατί ποτέ δεν θελήσαμε να μπει το κύπελλο σε δεύτερη μοίρα. Έχουμε ζητήσει πολλές φορές εξηγήσεις από προπονητές για τον λόγο αυτό και στον τωρινό προπονητή έχουμε ζητήσει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στον θεσμό. Αν με ρωτάτε,  εγώ θα προτιμούσα να δω τον Παναιτωλικό σε έναν τελικό κυπέλλου παρά να βγαίναμε μια χρονιά στην Ευρώπη. Φαντάζομαι έναν τελικό στην Αθήνα για τον Παναιτωλικό, όπως συνέβη και με άλλες επαρχιακές ομάδες και σκέφτομαι ότι η παρουσία των Αγρινιωτών θα έκανε αίσθηση».

Για το αν αρέσει η πόλη του Αγρινίου στους νέους παίκτες και προπονητές:

«Τους δυσκολεύει αρκετά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δεν θα έλεγα ότι ξετρελαίνονται αλλά είναι συνειδητοποιημένοι, σκέφτονται ότι έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να κάνουν την δουλειά τους. Άλλωστε κι ο υπουργός κ. Αυγενάκης που ξέρει από την περιοχή μας, μου λέει ότι τον πληγώνει το Αγρίνιο που έχει τόσες ομορφιές τριγύρω αλλά η πόλη δεν έχει μπορέσει να συνδεθεί με αυτές. Το είπαμε και πριν, είναι θέμα οράματος που πρέπει να έχουν οι ιθύνοντες».

Για το τι είναι αυτό που δεν αρέσει στον ίδιο από την πόλη του:

«Ειδικά στην διαδρομή προς την πόλη από την εθνική οδό, οι τοπικοί άρχοντες φαίνεται ότι είναι υπερβολικά… οικολόγοι αφού δεν κόβουν ούτε τα χόρτα. Κι έτσι, μαζί με τα παλιά κτίρια που υπάρχουν στην διαδρομή, δίνεται μια εικόνα όχι και τόσο ελκυστική».

Για το «τοπικό» πλάνο με τους γηγενείς παίκτες:

«Δεν είναι πλάνο της διοίκησης μόνο αλλά είναι κάτι που το θέλει κι ο προπονητής. Έχει μάθει να δουλεύει πολύ με το τοπικό στοιχείο και δεν το αναφέρει τυχαία στις συνεντεύξεις του. Αν προσέξετε, δυο πράγματα τονίζει συχνά. Ότι μετέχουν στη πρώτη ομάδα Έλληνες και μάλιστα ντόπιοι από τη μία, και το ποδόσφαιρο που θέλει ο ίδιος να παίζει η ομάδα. Ναι, είναι σημαντικό για εμάς να βγάζουμε παίκτες που θα παίζουν στην ομάδα, όπως είναι σημαντικό για μια ομάδα να επενδύει σε παίκτες και να βοηθάει το μπάτζετ της πουλώντας κι όχι μόνο αγοράζοντας».

Πηγή: agriniowebradio.gr