Την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ Αιτωλοακαρνανίας γνώρισε ο Αστέρας από την Ένωση ΑΟΚ Τρίκαρδος  με σκορ 1-2, Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου, παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων.

Με το αριστερό λοιπόν ξεκίνησε τις φετινές υποχρεώσεις ο Αστέρας, προβληματίζονται όχι τόσο για την ήττα και τον αποκλεισμό όσο για τα παιδαριώδη λάθη της αμυντικής του λειτουργίας και τη συνολική εικόνα της ομάδας. Οι παίκτες της ομάδας φάνηκαν νωθροί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και δίκαια ήρθε η ήττα, από  την ομάδα της Κατοχής, που δημιούργησε σε όλο το παιχνίδι όλες κι όλες τρεις τελικές προσπάθειες και πέτυχε δύο γκολ, φεύγοντας από το γήπεδο με τη νίκη και την πρόκριση.

Στο Α’ ημίχρονο η ομάδα του Αστέρα ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά, πιέζοντας την ομάδα του Τρικάρδου και κατάφερε να πετύχει γρήγορα το γκολ. Όμως από εκεί και πέρα, αρκετά λάθη της άμυνας έδωσε το δικαίωμα στην Ένωση ΑΟΚ Τρίκαρδος αρχικά να ισοφαρίσει με πέναλτι και έπειτα να προηγηθεί στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο με ανατροπή του αγώνα. Δύο τελικές προσπάθειες και δύο γκολ από ανόητα λάθη της άμυνας του Αστέρα.

 Κόρνερ από αριστερά για τον Αστέρα, εκτελέστηκε έξυπνα με σέντρα-πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Τρικάρδου, αλλά το σουτ του Τριφιάτη έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κατοχής.

10′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα, νωρίς στο παιχνίδι, ο Ντάνι από δεξιά και έξω από τη περιοχή της Κατοχής, έβγαλε ψιλοκΡεμαστή σέντρα-πάσα στον Καλύβα μέσα στην αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου πλάσαρε άνετα τον τερματοφύλακα, γράφοντας το 1-0.

17′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, σε βαθιά μπαλιά του Δαμαντόπουλου στην περιοχή του Τρικάρδου με στόχο τον Κουφό, μόλις που πρόλαβε ο τερματοφύλακας να αποκρούσει το πλασέ του επιθετικού του Αστέρα και να απομακρύνουν σε πλάγιο άουτ οι αμυντικοί της Κατοχής.

20′ ΓΚΟΛ για τον Τρίκαρδο. Πέναλτι και 1-1 για τον Τρίκαρδο, όταν σε βαθιά μπαλιά των φιλοξενουμένων στη περιοχή του Αστέρα, ο Διαμαντόπουλος έδιωξε λαθεμένα προς τα πίσω και ο επιθετικός της Κατοχής μέσα στη περιοχή ανετράπη από τον Γιαγκιλίτση. Το πέναλτι ευστόχησε και έγραψε το 1-1, ο επιθετικός του Τρικάρδου, Κακούρης.

24′ Νέα καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Μπαλαμπάνη να δέχεται με σέντρα μέσα στη περιοχή της Κατοχής τη μπαλία αλλά απέτυχε να πιάσει καλά τη κεφαλιά, αν και ήταν μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα.

34′ ΓΚΟΛ και 1-2, ανατροπή στο σκορ με τον Κακούρη να εκμεταλλεύεται άλλο ένα παιδαριώδη λάθος της άμυνας του Αστέρα και να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα και να πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Γιαγκιλίτση και να κάνει το 1-2

44′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει, όταν σε σέντρα από δεξιά του Φτούλη, μέσα στη μικρή περιοχή της ομάδας της Κατοχής, ο Καλύβας πλάσαρε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι ου τερματοφύλακα, ο οποίος απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

Στο Β’ ημίχρονο, η ομάδας μας ανέλαβε πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού, με την ομάδα του Τρικάρδου να γυρίζει αρκετά πίσω τις γραμμές άμυνάς του και να προσπαθεί να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του Αστέρα. Η δυσκολία του Αστέρα να έχει την τελική πάσα για να επιτευχθεί κάποιο γκολ, παρόλο τις αλλαγές του προπονητή μας Ι. Ντζιβανάκη, δεν έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και το σκορ παρέμεινε όπως αυτό διαμορφώθηκε στο Α’ ημίχρονο. Στο μεγαλύτερο μέρος του Β’ ημιχρόνου, ο Αστέρας είχε μια φλύαρη υπεροχή και μόνο στα τελευταία λεπτά βγήκε συντονισμένα και με πάθος μπροστά αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν βρήκαν στόχο.

53′ Περίεργη φάση, όταν σε αντεπίθεση του Τρικάρδου, ο επιθετικός της Κατοχής μπήκε μες τη περιοχή του Αστέρα με αντίπαλο τον Παναγιωτόπουλο, έπεσε κάτω με τον επόπτη να δείχνει αρχικά πέναλτι αλλά ο διαιτητής Λιόνας να δείχνει τελικά κόρνερ.

65′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Καλύβα να βγάζει ωραία σέντρα μες τη περιοχή του Τρικάρδου αλλά ξανά ο Μπαλαμπάνης να αποτυγχάνει να πιάσει τη κεφαλιά, όντως μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα.

86′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Τριφιάτη να σπάει την αμυντική λειτουργία του Τρικάρδου αλλά με πλάτη στο τέρμα να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε και το πλασέ του φεύγει άουτ.

92′ Τελευταία ευκαιρία για τον Αστέρα, που κέρδισε επικίνδυνο φάουλ έξω από την περιοχή του Τρικάρδου αλλά η εκτέλεση του Στάθη δεν ήταν καλή κι απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί τον κίνδυνο.

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Ι. Ντζιβανάκης) Γιαγκιλίτσης, Νικολέρης (84′ Παλιάτσας), Τριφιάτης, Παναγιωτόπουλος, Διαμαντόπουλος (75′ Γαντζούδης), Μπαλαμπάνης, Καλύβας, Μωραΐτης,Φτούλης, Ντάνι (32′ Στάθης), Κουφός (62′ Σχώρης)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Διακόνου, Τσιριμώκος και Κωνσταντακόπουλος

asterasmessolonghi.gr