Η διαφορά ήταν ολοφάνερη και τελικά αποτυπώθηκε τόσο στο τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, όσο και την εικόνα που είχαν οι δυο αντίπαλοι  το Σάββατο στο γήπεδο του Αγίου Κων/ νου

Στην πρώτη του παράσταση μπροστά στο κοινό του ο Παναγρινιακός χωρίς να πιάσει κάποια μεγάλη απόδοση , αλλά και χωρίς να έχει κάποιον παίχτη που να βγάζει μάτια, κατάφερε με άνεση να φτάσει στο τελικό 6-0 επί το Απόλλωνα Θέρμου.

Έτσι η νέα ομάδα του Αγρινίου πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, δείχνοντας τα δόντια της…για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναγρινιακός έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην επικράτηση, αλλά και στο τελικό σκορ, αξιοποιώντας την δύναμη πυρός του. Αν  μάλιστα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αγρινίου ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ή σε κάποιες τελικές μεταβιβάσεις θα μπορούσε το σκορ να ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

DSC05663

Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι οι  Αγρινιώτες όποτε ήθελαν να βρουν δίχτυα τα κατάφερναν με σχετική άνεση. Αν μάλιστα οι επιθετικοί της ομάδας ήταν σε μερικές φάσεις πιο απλοί και πιο ομαδικοί στις προσπάθειές τους τότε σίγουρα θα είχαν δημιουργηθεί πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες. Όχι βέβαια πως τα έξι γκολ είναι λίγα…

Έξι γκολ που …μοιράστηκαν σε δυο ημίχρονα, 3 ανά ημίχρονο με την ομάδα του Λάκη Παπαχρήστου να παίρνει μπρος στο πρώτο ημίχρονο μετά το πρώτο εικοσιπενταλεπτο. Μετά την υποχρεωτική διακοπή του αγώνα στο (24΄) από τον ρέφερι της αναμέτρησης ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές από την αρκετή ζέστη που υπήρχε.

Στην συνέχεια ξεκίνησαν τα γκολ…και ήταν αρκετά για να ικανοποιήσουν τους φίλους του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν από κοντά την ομάδα που είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Γ΄Εθνική.

Όσο αφορά τον αντίπαλο ο Απόλλωνας Θέρμου είναι μια καινούργια ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να βρεί τα πατήματά του. Στόχος η παραμονή στην κατηγορία και όχι κάτι καλύτερο. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι στην αναμέτρηση με τον Παναγρινιακό ήταν πολύ δύσκολο το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Για την ιστορία τα γκολ του Παναγρινιακού πέτυχαν στο 27΄με εκτέλεση πέναλτι ο Βασιλογιάννης, στο 42΄ο Βασιλάρης εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο την όμορφη σέντρα του Μπούρου, στο 45΄ο Κούσης με κοντινή κεφαλιά, μετά από όμορφο συνδυασμό, Βασιλάρη και Βασιλογιάννη, στο 51΄ο Βασιλογιάννης (4-0), στο 72΄με γυριστό από τον Κούση, και στο 75΄με εύστοχο χτύπημα  πέναλτι του Βασιλογιάννη (χατ-τρικ) για το τελικό 6-0.

 

Διαιτητής : Καζανάς

Βοηθοί : Ασημάκης, Κακατσίδης

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναγρινιακός (Λάκης Παπαχρήστος)

Μπαλάφας, Μπούρος, Κάππας, Ζαχαράκης, Φραγκούλης Α.( 59΄Καλοκαίρης), Σαμψώνας, Βασιλάρης, Νούλας(59΄Γκουρνέλος Χ.), Κούσης, Νάκος (67΄Ψηφής) Βασιλογιάννης(75΄Γκουρνέλος Θ.)

Απόλλων Θέρμου (Μόρις Τσίβιτς)

Κούντρας , Χάσκαρης, Μπίστας, Υφαντής(70΄Κουκιάς), Χρυσικός, Κολυδας(52΄Βλαχόπουλος), Κόκκοτος, Σαγάνας Μ., Καρβελάς, Κούκος(75΄ Gjini), Γιαννακίδης(49΄ Κοντός)