Με ισοπαλία ξεκίνησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Αστέρας Μεσολογγίου απέναντι στον Εθνικό Γουριάς με σκορ 1-1, στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, το απόγευμα, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι και των δύο ομάδων.

Αποδίδοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Γουριά, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Παίζοντας ένα παιχνίδι στρωτό και πειθαρχημένο, έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί αυτός στο σκορ και εν τέλει αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Γουριάς προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες κυρίως με συνεχείς βαθιές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση, με την άμυνα του Αστέρα όμως να λειτουργεί πολύ καλά. Στο τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών του Αστέρα,  τόσο της ενδεκάδας όσο και των αλλαγών που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Εθνικό Γουριάς ήταν 20,1 ετών!

Στο Α΄ημίχρονο, μία ομάδα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο κι αυτός ήταν ο Αστέρας. Με καλή αμυντική λειτουργία, συντονισμένες προσπάθειες από τους κεντρικούς παίκτες και με κινήσεις από τους επιθετικούς ο Αστέρας έχασε τουλάχιστον δύο κλασσικές ευκαιρίες να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος στο σκορ.

13΄Φάουλ για τον Αστέρα σε καλή θέση, πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή της Γουριάς, απευθείας εκτέλεση από τον Ντάνι, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

21΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ανοίξει το σκορ, όταν σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού από τον Καλύβα, ασυνεννοησία άμυνας και τερματοφύλακα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο  Τσιριμώκο, που πλάσαρε με ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

37΄ Πρώτη και μοναδική στιγμή στο Α’ ημίχρονο για τον Εθνικό Γουριάς, όταν σε σουτ του Καλύβα έξω από την περιοχή του Αστέρα. η μπάλα έφυγε μακριά άουτ από την εστία του Γιαγκιλίτση.

40΄Νέα ευκαιρία για Αστέρα, όταν ο Φτούλης έβγαλε πάσα δεξιά στον Καλύβα, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και το σουτ που επιχείρησε πρόλαβε με προβολή ο αμυντικός να διώξει σε κόρνερ.

46′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε μία ακόμη έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού από τον Καλύβα, το πλασέ του Φτούλη έφυγε μόλις άουτ.

Στο Β’ ημίχρονο, η ομάδα της Γουριάς πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσε με στημένες φάσεις ή βαθιές μπαλιές να απειλήσει τον Αστέρα. Η ομάδα του Αστέρα, έδωσε χώρο στον αντίπαλα, δυσκολεύτηκε σε κάποια διαστήματα του αγώνα για να έρθει το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου μπήκαν και τα δύο γκολ των αντίπαλων ομάδων και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

52΄ Γρήγορη αλλαγή σε εκτέλεση κόρνερ για τον Εθνικό, σέντρα του Τσιφοπανόπουλου στην καρδία της άμυνας του Αστέρα, ο Ζωγράφος θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

64΄ Εκτέλεση φάουλ για τον Εθνικό με τον Καλύβα Σ. στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Διακόνου αλλά το γκολ  δεν θα μετρήσει μετά από υπόδειξη του δεύτερου βοηθού, καθώς παίκτης των φιλοξενούμενων από θέση οφσάιντ επηρεάζει την φάση.

68΄Γρήγορη αντεπίθεση για τον Αστέρα με τον Ντάνι να΄δέχεται την πάσα στο κέντρο από τον Μωραϊτη, να προσπερνά δύο αντιπάλους και έξω από την περιοχή να βρίσκεται σε θέση βολής, το σουτ που επιχείρησε όμως μπλόκαρε σταθερά ο Γκασούκας.

74΄Ευκαιρία για τον Εθνικό Γουριάς όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιφοπανόπουλου, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

81΄ΓΚΟΛ για τον Εθνικό Γουριάς, όταν σε σουτ έξω από την περιοχή και πλάγια του Καλύβα Σ. κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν μακριά από την εστία του Ντιακόνου, με προβολή του Ζωγράφου μέσα από την περιοχή η μπάλα  αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το  0-1 για τον Εθνικό. Ένα γκολ με πολύ δόση τύχης.

85΄Ευκαιρία  για να ισοφαρίσει τον αγώνα ο Αστέρας, όταν ξανά με τον Ντάνι, μετά από ατομική ενέργεια, βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι μόνος, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν ‘άστοχο.

87΄ΓΚΟΛ για το Αστέρα και ισοφάριση του αγώνα, πολύ ωραία προσπάθεια από δεξιά του Αστέρα, με τον Ντάνι να κάνει την πασά στον κενό χώρο για τον Σαλάππα, γύρισμα στο πρώτο δοκάρι όπου ο Σχώρης ακολούθησε τη φάση και με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γουριάς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

90΄Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Μωραϊτη να κλέβει τη μπάλα στο κέντρο και να δίνει στο Ντάνι αριστερά έξω από την περιοχή της Γουριάς, αυτός να προσπερνά δύο αντιπάλους και μέσα στη μικρή περιοχή να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Εθνικού , ο οποίος με υπερένταση να διώχνει σε κόρνερ.

95΄Τελευταία φάση για τον Εθνικό Γουριάς όταν σε σέντρα σουτ του Τσιφοπανόπουλου από δεξιά,  απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντιακόνου.

Πολύ καλοί οι διαιτητές του αγώνα: κ.κ Γκιάφης, Αλεξόπουλος και Παναγιωτόπουλος.

Επόμενος αγώνας για τον Αστέρα είναι εκτός έδρας, συγκεκριμένα στο Δοκίμι, όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Απόλλων για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Ι. Ντζιβανακης) Γιαγκιλίτσης ( 43΄λ.τ. Ντιακόνου), Σχώρης,, Τριφιάτης, Παπαδάτος, Κωνσταντακόπουλος, Τσιριμώκος (64΄ Σαλάππας), Καλύβας, Μωραΐτης ( 91΄ Ξηρός),Φτούλης (73′ Διαμαντόπουλος), Ντίμο, Ντάνι

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ: (Βασίλης Παστρωμάς) Γκασούκας, Χόντος, Καλύβας Ι., Ζαπάντης, Κούσουλας (63΄Κάκκος), Προβίδας, Καπώνης (46΄Ζωγράφος), Ανδρεάκης, Μήκας (46΄Τσαλαφούτας), Καλύβας Σ., Τσιφοπανόπουλος.

 

Αρχική σελίδα