Ο Μανώλης Τζανακάκης αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή του Παναιτωλικού καθώς επήλθε συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών και αναμένεται ο ποδοσφαιριστής της επόμενες ημέρες στο Αγρίνιο για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Μετά τους Μουνιέ, Αλβαρες και Κέβιν, τα «καναρίνια» συμφώνησαν σε όλα με τον Μανώλη Τζανακάκη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο.

Ο Τζανακάκης ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη και στις 29 Νοεμβρίου 2011 υπεγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.Μέχρι το 2014, αγωνίστηκε σε 74 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα προσκλήθηκε και φόρεσε την φανέλα της εθνικής Ελπίδων για τέσσερις αγώνες.

Το καλοκαίρι του 2014, συμφώνησε με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο οποίος τον παραχώρησε αμέσως με την μορφή δανεισμού στον Εργοτέλη, όπου την σεζόν 2014-15 πραγματοποίησε 23 ακόμη συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Superleague. Το 2015-16, δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή την φορά στην Ανόρθωση από την Κύπρο, όπου έπαιξε σε δεκαέξι αγώνες και πέτυχε ένα γκολ

Αφού αφέθηκε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας με την ομάδα του Άρη, στις 26 Αυγούστου 2016, όπου και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Από τότε μέχρι και σήμερα είναι ελεύθερος μέχρι που ήρθε η πρόταση από τον Παναιτωλικό…….