Το φετινό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς πριν μπουν οι 14 ομάδες στην αφετηρία αποχώρησε η μία, ο  ΑΟ Χάλκειας.  Αν λογιστεί κανείς ότι από το καλοκαίρι δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Αχελώος Αγγελοκάστρου και ο Μεδεών Κατούνας τότε το τοπίο είναι ακόμη πιο ομιχλώδες και τα πράγματα στην ΕΠΣ  ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ δεν βαίνουν καλώς γιατί  και στις πιο κάτω κατηγορίες υπήρξαν κι άλλες αποχωρήσεις ομάδων.

Συνεπώς όχι μόνο θα πρέπει να προβληματιστεί η αρμόδια Αρχή αλλά και να προβεί σε κάποιες ενέργειες που να μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο ούτως ώστε να αρχίσει σιγά σιγά η ανάκαμψη του ερασιτεχνικού Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου. Δεν είναι της παρούσης στιγμής να αναφερθούμε σε κάποιες προτάσεις αλλά ίσως η πιο σημαντική είναι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι ομάδες η ΕΠΣ αλλά και άλλοι φορείς και μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο να βρεθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις τουλάχιστον για την καλυτέρευση του προβλήματος.

Παναγρινιακος

Ο Παναγρινιακός, ο πρώην ΠΑΟ Αγρινίου, η νέα ονομασία του δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα με 32 βαθμούς παρότι γνώρισε μια απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Αστακού. Η ομάδα του Αγρινίου με ένα γεμάτο ρόστερ και με βάθος πάγκου φαντάζει το ακλόνητο φαβορί όχι μόνο για την είσοδο στην τετράδα αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Λ. Παπαχρήστου έχει την καλύτερη επίθεση με 35 γκολ (δεν λογίζονται τα 3 με τον ΑΟ Χάλκειας) και μόλις ένα γκολ παθητικό. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ είναι ο Βασιλόγιαννης με 10 γκολ και λίγο πιο πίσω είναι ο Στέφανος Φραγκούλης με επτά.  Εκτός αυτού η ομάδα του Αγρινίου παίζει και ελκυστικό ποδόσφαιρο κερδίζοντας τις περισσότερες φορές εύκολα και ομάδες που είναι στην πρώτη τετράδα, όπως η Δόξα Καινούργιου και η Ένωση Ευηνοχωρίου.

Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο νεοφώτιστος Αμβρακικός Λουτρού που είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Παναγρινιακό και κατέχει τη δεύτερη θέση με 31 βαθμούς. Στο Λουτρό έγιναν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι. Με νέο και καλό προπονητή τον φιλόδοξο Γιώργο Γιάκο και με αρκετούς νεοαποκτηθέντες παίχτες ο Αμβρακικός πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία και δίκαια συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο για την είσοδο στα play off.  Έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 26 γκολ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 4 τέρματα παθητικό.

Δοξα 2

Η Δόξα Καινούργιου είναι στην 3η θέση με 29 βαθμούς και από ότι φαίνεται επιθυμεί να επαναλάβει την πολύ καλή περσινή της πορεία που την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα play off.  Η ομάδα του Κ Γιωτόπουλου αν και χαμήλωσε το μπάτζετ της σε σχέση με το περσινό, εν τούτοις πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία και έχασε την πρώτη θέση μόλις την τελευταία αγωνιστική μετά την ήττα της από τον Παναγρινιακό με 3-0.  Συνεπώς  η Δόξα εκτός απροόπτου θα είναι στην τετράδα με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωτάθλήματος.

Ευηνοχωρι

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι η επίσης νεοφώτιστη ομάδα της ΑΕ Ευηνοχωρίου. Κατέχει την 4η θέση με 26 βαθμούς και μάλλον θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την είσοδό της στα play off μαζί με το Δοκίμι και τον Όμηρο. Το Δοκίμι στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Εθνικό Γουριάς γνώρισε την ήττα και παρέμεινε στην 5η θέση. Η ομάδα του Θ. Λαυράνου πραγματοποιεί μια καλή πορεία, αφήνοντας στην άκρη την μέτρια περσινή της πορεία.

Δοκιμι-1

Η μεγάλη απογοήτευση είναι ο Όμηρος που πέρυσι  ήταν πρώτος πριν τα play off και έχασε την άνοδο την τελευταία αγωνιστική σ’ αυτά όταν ηττήθηκε στην έδρα του από την ΑΕΜ. Τη φετινή περίοδο πραγματοποιεί μια μέτρια πορεία, αλλάζοντας μάλιστα προπονητή με τον Ν Μιμιγιάννη να ηγείται της τεχνικής ηγεσίας. Βέβαια η μέτρια πορεία οφείλεται στην αποδυνάμωση του ρόστερ και αναμένεται μεταγραφική ενίσχυση για να  προλάβει το τρένο των play offs.

Ομηρος

Αντίρριο και Ηρακλής Αστακού μάλλον θα αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των play out, ενώ οι υπόλοιπες θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αστακός

Καλή χρονιά . Με υγεία.