Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Τσέρνο-Μόρε, Δημήτρης Χαντάκιας.

Ο 25χρονος στόπερ μίλησε για τον Γκεόργκι Καμπάκοβ που έχει “γνωρίσει” ποδοσφαιρικά, το Ελληνικό πρωτάθλημα, τον Άρη αλλά και την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Βουλγαρία για τον Τόσκο…

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο

Για το ότι ένας Βούλγαρος διαιτητής θα διευθύνει το Άρης-ΟΦΗ:

Θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι της Βουλγαρίας με αυτό της Ελλάδας. Η διαιτησία είναι στα περισσότερα παιχνίδια 50-50, δεν υπάρχει αυτό το χάος που υπάρχει στην Ελλάδα. Οι μεγάλες ομάδες θα το πάρουν το σφύριγμα.

Όσον αφορά τον Καμπάκοφ, δύο φορές που έχει παίξει με εμάς είχε καλή διαιτησία, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ελπίζω να κάνει το ίδιο στην Ελλάδα και ο καλύτερος να κερδίσει.

 Για το αν πιστεύει ότι η διαιτησία θα είναι καλή:
Όπως και κάθε διεθνής διαιτητής, όταν σφυρίζει ένα παιχνίδι έξω από την χώρα του το σφυρίζει διαφορετικά. Πιστεύω ότι θα είναι πιο δίκαιος και αντικειμενικός. Ξέρει ότι τον βλέπει άλλος κόσμος, άλλα μάτια και μία καλή διαιτησία θα τον βοηθήσει.

Εδώ λένε ότι είναι από τους καλύτερους., θεωρείται ένας από τους κορυφαίους.

Για το ότι θα γίνει το ματς κεκλεισμένων των θυρών

Θα είναι πιο εύκολο το έργο του διαιτητή, αλλά για τους ποδοσφαιριστές δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ιδίως μία έδρα σαν αυτήν του Άρη που ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης.

Για την διαιτησία στην Βουλγαρία:

Έχω παίξει και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Βουλγαρία είναι πιο καλά τα πράγματα. Δεν είναι σαν την Ελλάδα,

Για την διαιτησία στην Ελλάδα:

Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο και δεν έχουν τους βαθμούς που θα έπρεπε. Το VAR έχει επηρεάσει. Γενικότερα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα.

Αυτό που γίνεται με τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη δεν είναι καλό. Και αν υπάρχει κάτι ο νόμος δεν έπρεπε να αλλάξει.

Για τις ομάδες που θεωρεί ότι έχουν αδικηθεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα;

Τον Άρη τον αδικεί η βαθμολογία, θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά. Υπάρχουν παιχνίδια που θα έπρεπε να έχει πάρει και τα έχασε από τα σφυρίγματα.

Παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Όπως και ο Παναιτωλικός έχει αδικηθεί σε κάποια παιχνίδια και δεν θα έπρεπε να είναι στην προτελευταία θέση. Έχει καλό προπονητή και καλή διοίκηση.

Για το αν ο Άρης μπορεί να πάρει το κύπελλο:

Πιστεύω δικαιούται. Με την ομάδα που έχει φέτος, με τον κόσμο που είναι απίστευτος αλλά και για την διοίκηση.

Για τον πρώην συμπαίκτη του, και φίλο του Μπράνισλαβ Νίκιτς:

Η καρδιά του είναι Άρης. Δεν σταματούσε ποτέ να λέει τις εμπειρίες που είχε από τους αγώνες και τον κόσμο. Και θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί τέσσερις μήνες που ήμουν στην Κέρκυρα ήταν από το παιδιά που με βοήθησαν.

Για το ότι ο ίδιος είναι στόπερ και ο Άρης ψάχνει σέντερ μπακ:

Θα ερχόμουν με… κλειστά τα μάτια.

Για το αν έχει επικοινωνία με τους υπόλοιπους Έλληνες της Βουλγαρίας:

Εννοείται, κάθε μέρα μιλάμε με τα υπόλοιπα παιδιά.

Για το επίπεδο του Βουλγαρικού πρωταθλήματος:

Σαν επίπεδο είναι καλό. Έχει καλές ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Λέφσκι, εμείς, η Μπερόε, η Σλάβια Σόφιας που παίζει ο Στεργιάκης. Πιστεύω ότι είναι καλό το επίπεδο και αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς.

Για τον Τόσκο:

Επειδή παίξαμε πρόσφατα με την Μπότεβ, πήγα και ρώτησα στο τέλος τον αρχηγό τους, “τι έγινε”. Μου είπε ότι ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, υποστήριζε τον Άρη. Όλοι υποστηρίζουμε τον Άρη.

Το έχουν πάρει πολύ σοβαρά, ήταν από τους καλύτερους φιλάθλους τους. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν τον ξεχνάνε. Πήγα και εγώ μετά το τέλος και έκανε τον σταυρό μου σε μία αφίσα που υπήρχε. Σαν Έλληνας ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνω, δεδομένου ότι αυτό που έγινε συνέβη στην Ελλάδα.

Για τον κορονοϊο:

Εδώ μέχρι τώρα τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο στη Ελλάδα,. Αλλά έχουν πάρει τα μέτρα τους, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια.

Τα γήπεδα την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ανοιχτά, αυτήν την αγωνιστική ήταν κεκλεισμένων

Αν πάει καλά το παιχνίδι της Κυριακής θα είμαστε 100% στα πλέι-οφ.

yellowradio.gr