Οι αποφάσεις της UEFA για αναβολή του Euro και επέκταση της σεζόν ως τα τέλη Ιουνίου δίνει το δικαίωμα στη Super League 1 να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει κανονικά το φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport» ρεαλιστικός στόχος της λίγκας είναι η επιστροφή στη δράση περί τα μέσα Μαΐου. Με δεδομένο ότι ο Μάρτιος έχει χαθεί και ότι τον Απρίλιο πολύ δύσκολα θα διεξαχθούν αθλητικές αναμετρήσεις στη λίγκα επεξεργάζονται ένα πλάνο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ από τα μέσα Μαΐου ως τις 20-21 Ιουνίου.

Αν λοιπόν η κατάσταση με τον κορωνοϊό το επιτρέψει στα τέλη Απριλίου, η SL1 αναμένεται να δώσει ένα διάστημα 10-15 ημερών στις ομάδες για να προετοιμαστούν και με εμβόλιμες αγωνιστικές θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει κανονικά το πρωτάθλημα.

Παράλληλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ (σ.σ. έχουν οριστεί για τις 22 Απριλίου), καθώς και ο τελικός που θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και μπορεί να διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Γουλβς στην Αγγλία.

Τέλος, είναι αυτονόητο πως η επέκταση της φετινής σεζόν ως τα τέλη Ιουνίου θα επηρεάσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στην Ελλάδα συνηθίζεται η χρονιά να ξεκινάει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, τη σεζόν όμως 2020-21 αναμένεται αρχίσει το Σεπτέμβριο.

soccerplus.gr