Ηχηρή απάντηση στις κατηγορίες του Ολυμπιακού περί ομάδας – δορυφόρου, έδωσε (και) μέσω του SDNA και της διαδικτυακής εκπομπής «After», το αφεντικό του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πρόθεση συνέχισης του πρωταθλήματος:

«Σήμερα είχαμε σημαντικές αποφάσεις και υπήρξε και καλή συζήτηση, εκτός από την αρχή που είχαμε κάποιες διαφωνίες που αποτελούν το “αλάτι”. Όμως στη συνέχεια είχαμε καλή συζήτηση. Εμείς θέλαμε αν είναι δυνατόν να σταματήσει τώρα το πρωτάθλημα.

Είμαστε σε μια περίοδο τέτοια που μπορεί και να ξεκινήσουν οι πρώτες προπονήσεις μέσα στον Ιούλιο και θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε τους παίκτες σε καλή ψυχολογική κατάσταση και τα διάφορα, οι ομάδες δεν θα είναι έτοιμες. Δεύτερον σε περίπτωση που κάποιος αρρωστήσει θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλη η ομάδα και μετά πως το λύνουμε αυτό το πράγμα.

Ερχόμαστε να κάνουμε μειώσεις και από την άλλη θα ζητήσουμε από τους παίκτες να παίξουν μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχουν μικροπροβλήματα που μπορούμε να τα βρούμε μπροστά μας. Να καθίσουν οι πρώτες έξι ομάδες και να συμφωνήσουν για τις θέσεις ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα ως έχει, ας είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα συμφωνήσουν. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά που θα είναι πιο δύσκολη, εμείς είχαμε ένα συμβόλαιο με την ΕΡΤ κάποιοι άλλοι με τη Nova. Χορηγοί δεν υπάρχουν κόσμος δεν θα υπάρχει θα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Για το τι πρόκειται να γίνει αν σταματήσει το πρωτάθλημα:

«Από την αρχή ζητούσαμε να μείνουμε 16 ομάδες θεωρώ ότι δεν εκπροσωπούνται πολλές καλές ομάδες από την επαρχία. Αυτό σημαίνει ότι 16 ομάδες θα έπρεπε να είναι, ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε 14. Η επαρχία δεν εκπροσωπείται και υπάρχει μεγάλη δίψα και όρεξη. Έχουμε 14 ομάδες και εφόσον παιχτούν τα παιχνίδια και επιτραπεί από τον κορωνοϊό και την κυβέρνηση φυσικά να παιχτούν τα παιχνίδι και να μείνουμε 14 ομάδες. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε να παιχτεί ποδόσφαιρο, να γίνουμε 16 ομάδες χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα και να ανεβούν δύο».

Για τις περικοπές και αν θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές στη συνέχεια:

«Συμφωνώ με τον κ.Μποροβήλο δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλαμε. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα συζητιέται ότι θα έχουμε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι για μεγάλο διάστημα. Το δικό μας το μπάτζετ θα βγει χωρίς εισιτήρια που σημαίνει περικοπές. Οι μεταγραφές που θα κάνουμε θα είναι αντίστοιχες αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες κάτω από την πέμπτη θέση.

Οπότε αν εμείς κόψουμε χρήματα θα είναι για την φετινή χρονιά καθώς θα χαθούν σημαντικά έσοδα από τον κορωνοϊό. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε έξοδα και χασούρα οπότε το να ζητάμε να χάσουν και οι παίκτες κάτι το θεωρώ φυσιολογικό. Στην δικιά μας την ομάδα το κλίμα είναι καλό αλλά μέσω της Λίγκας θέλουμε μέσω του ΠΣΑΠ να έρθουμε σε μια συμφωνία».

Για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που κατηγόρησαν τον Παναιτωλικό ως δορυφόρο:

«Το είπε ο κ.Αγραφιώτης η απάντηση μου ήταν πως θα έπρεπε να ντρέπεται. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα είμαι 1000% ανεξάρτητος δεν έχω ζητήσει ποτέ κάτι από κανένα και δεν το επιτρέπω. Το κάνω και τώρα θέμα γιατί διέρρευσε. Ούτε σημείωμα παίρνω ούτε δορυφόρος είμαι για καμία ομάδα. Έχω δώσει δύο παίκτες στον ΠΑΟΚ ενώ μου ζητούσαν έναν παίκτη και από το εξωτερικό αλλά ο ΠΑΟΚ πλειοδότησε. Θα μπορούσα να τον δώσω οπουδήποτε αλλά ο ΠΑΟΚ έδωσε παραπάνω λεφτά, αυτό δεν με κάνει δορυφόρο για αυτό πρέπει να σκεφτεί. Δεν έχω ανάγκη να είμαι δορυφόρος ο Παναιτωλικός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει δανεικό.

Μου στοιχίζει πολλά λεφτά αλλά το να μην παίρνω δανεικούς και να σηκώνω όλο το βάρος μόνος μου είναι γιατί θέλω να είμαι ανεξάρτητος. Το τονίζω δεν είμαι δορυφόρος και δεν τους έχω ανάγκη όταν θα έρθει η ώρα μου θα πάρω το καπέλο μου και θα φύγω από το ποδόσφαιρο».

Για το τι απάντησε ο ίδιος εκείνη την ώρα:

«Ρώτησα τον κ.Μαρινάκη αν εννοεί τον Παναιτωλικό και μου είπε ότι υπάρχουν σύννεφα γύρω από την ομάδα μας. Του απάντησα καλή τύχη».

Για το προπονητικό κέντρο:

«Είναι στο όνομα μου καθαρά ούτε καν στου Παναιτωλικού. Τότε που ξεκίνησε το θέμα με την Ξάνθη κάποιος με ρώτησε για το προπονητικό. Τότε απάντησα πως αν έρθει ο Μαρινάκης ή ο Σαββίδης ευχαρίστως να το πουλήσω. Κάποτε ο ΠαναθηναΪκός νοίκιαζε από τον Πανιώνιο αλλά αυτό τι σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος; Για αυτό λέω μακάρι να φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου και να νοικιάζω το γήπεδο.  Υπάρχουν ομάδες που πληρώνουν ενοίκιο σε άλλες για να χρησιμοποιούν το προπονητικό γήπεδο αλλά αυτό δεν σε κάνει δορυφόρο».

Για τον χαρακτηρισμό «αλατοπίπερο» στα όσα έγιναν στο σημερινό ΔΣ της Super League: 

«Αλατοπίπερο στις πληγές όλου του ποδοσφαίρου που πονάει»

Για τις σκέψεις να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο:

«Είναι αλήθεια ναι γιατί έχω κουραστεί. Είμαι 73 και έχω και άλλες υποχρεώσεις τρέχω πάνω-κάτω από την Σουηδία ο Παναιτωλικός και το προπονητικό κέντρο μου τρώνε πολύ χρόνο. Μπήκα στο ποδόσφαιρο για να βάλω μια τάξη και να μείνω 2-3 χρόνια, έχω μείνει όλα αυτά τα χρόνια και έχω και άλλες υποχρεώσεις εδώ στη Σουηδία. Μακάρι να βρεθεί ένας αξιόλογος άνθρωπος να πάρει την ομάδα και να την προχωρήσει, είχα παλαιότερα προτάσεις που δεν μου φάνηκαν άξιες. Αλλά σε μια καλή πρόταση δεν θα έλεγα καλύτερα».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα και στη Σουηδία:

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει δουλέψει καλύτερα μακάρι να δουλέψει αλλά αν όμως συνεχίσει μπορεί να είναι χειρότερα. Αλλά μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά».

https://www.sdna.gr/